Karel Januška: Moderovat, Komentovat a střety zájmů

15.01.2020 13:20

Česká televize oprávněně ztrácí důvěru myslících občanů. Moderátoři si pletou funkci s komentátorama. Často se chovají jako představitelé levicově smýšlející části obyvatel.

Karel Januška: Moderovat, Komentovat a střety zájmů
Foto: FB Karel Januška
Popisek: Karel Januška

V České televizi jsem shlédl záznam natáčení novoročního projevu předsedy Senátu a Poslanecké sněmovny. Pan Kubera kouřil ve studiu, a měl starost o to, aby mohl projev dobře číst z projekce. Pan Vondráček si přál, aby působil přirozeně. Podle mého názoru se jednalo o zřejmou dehonestaci obou řečníků.

Mod-Kom (tuším Bastlová) doslova "vydírala" poslance Vondráčka (KSČM), aby se vyjádřil, zda premiér je ve střetu zájmů.

Mod-Kom Václav Moravec připravil velkou inscenaci s prezidentkou Čaputovou, předsedou ÚS Rychetským, a žáky škol. V duchu totalitní praxe sezení došlo k závěru, že Archimédův zákon je zbytečný, protože máme zákony nové (v duchu závazného právního názoru). Triviální otázka, co je kriteriem soudního rozhodování v demokracii, nepadla. Pravda je pro některé zákonodárce a soudce cizí slovo.

Hlavní činností každého média má být ziskovost. Množství reklam v ČT a ČRo+ je toho zjevným důkazem.

Profesor Halík je hrdý na svého žáka, který je představitelem Hnutí Milion chvilek. Cíle tohoto hnutí nemají s Ústavou nic společného. Vůle svobodných občanů rozhoduje o tom, kdo je zodpovědný za chod státu.

Mod-Kom Tachecí a Václav Moravec se domnívají, že hájí objektivní pravdu, ale střet svých osobních zájmů nikde nezmiňují.

Na počátku diskuzního rozhovoru bych od každého redaktora očekával toto prohlášení: "Jsem redaktorem České televize (nebo Českého rozhlasu). Jsem placený z prostředků, které jsou podle zákona vybírané od všech příjemců televizního nebo rozhlasového signálu. Jsem hmotně závislý na těchto institucích. Hájím zájmy této instituce."

Paní redaktorko Tachecí. Váš rozhovor s K. Schwarzenbergem měl být o tom, zda prezident Trump jednal podle zákona, když nařídil zlikvidovat muslimského představitele. Prezident USA je nejvyšším představitelem moci výkonné USA. Je pravicového smýšlení, jednal a vydal jasný příkaz. Kdyby byl prezidentem Obama, příkaz by patrně vydán nebyl. Demokracie umožňuje levo-pravé střídání moci. Naše Ústava takové střídání moci také předpokládá. Bohužel je deformovaná také činností ČT a ČRo+.

Domnívám se, že Rada pro rozhlasové a televizní vysílání neplní svou funkci.

Dokud zákonodárci nepřinutí soudce, aby respektovali Ústavu a pravidla pro soudní rozhodování, budeme žít v právním a morálním marasmu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.