Karel Januška: Nezastupitelná moc soudní

12.12.2019 14:57

Jednání podle pravdy a znění Ústavy by mělo být samozřejmostí pro činnost každého úřadu i úředníka.

Karel Januška: Nezastupitelná moc soudní
Foto: FB Karel Januška
Popisek: Karel Januška

Prohlašovat o platném právním systému naší republiky, že jsme právním státem, mohou jenom „občané s právnickým vzděláním“. Pro tuto vrstvu občanů to někdy platí. Mají takovou pravomoc, že se mohou obracet i na Ústavní soud. To občan bez právnického vzdělání nemůže.

Jak zásadně chybí nadřazenost moci soudní, nad mocí výkonnou vidíme na chystaném zákonu o přídavcích na děti.

Rozpory mezi „nepřizpůsobivými“ obyvateli a obecní samosprávou nemůže vyřešit žádný všeobecný zákon. Jediná rozumná cesta je nechat rozhodovat soudce. Ten má zákonem stanovené, že musí rozhodovat nejenom podle znění zákona, ale také podle svého svědomí. Když dva soudci (v prvním i druhém stupni) rozhodnou podle svého svědomí, že je občanovi činěná křivda, nepochybně bude postupované podle zákona demokratického státu. Žádný státní zástupce nesmí o takovém rozhodnutí soudu prohlásit, že je nepravomocný.

Současný stav, kdy zákonodárci a soudci neuznávají pravdu jako základní parametr soudního výroku, vede jen k narůstání státních a justičních úřadů.

Nejenom Pythagorova věta, ale i Archimédův zákon musí být součástí zákona. Důkaz opaku a vyloučení třetího ze žaloby jsou axiomy, které nelze pominout. Obzvláště senátorům a moderátorům ČT by to měl někdo vysvětlit. Prezident to nebude.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…