Karel Januška: Sjezd ODS a justiční mafie

19.01.2020 19:54

Očividná křivda stavebníkům z H-System se nedá přehlédnout. Dluhy dětí jsou ještě horší křivdou současného režimu. Bez spravedlivých soudů nemůže právní stát dlouho existovat.

Karel Januška: Sjezd ODS a justiční mafie
Foto: FB Karel Januška
Popisek: Karel Januška

Jeden z cílů Hnutí ANO bylo: "Pokud občan žije poctivý a slušný život, zákony musejí být na jeho straně, aniž by je musel studovat. A stane-li se mu křivda, u soudu musí najít zastání."
Zřejmou křivdu členům stavebního družstva H-System potvrdil Ústavní soud. Tento "soud - nesoud" se chová podle předpisů, které si sám vymyslel a schválil. Každou nespravedlnost sice zveřejní, ale neučini žádné kroky, které by obdobné nespravedlnosti v budoucnu zabránily. Ústavní soud spolehlivě zastřešuje utlačování bezbranných. Zjistí nespravedlnost a přikáže, aby se spor řešil znovu. Taková instituce je pouze k tomu, aby kamuflovala právní stát. Povinností ÚS je odstranit vadné předpisy a zakázat špatné soudní postupy.

Tisíce občanů cítí nespravedlnost na své kůži. Statisíce občanů to vidí. Milionům občanů to schvaluje veřejnoprávní televize a rozhlas s přesvědčením, že to tak má být. Milion chvilek má za cíl odstranit premiéra z politiky, nikoliv dodržovat Ústavu a základní principy právního státu.

Obdobný cíl má i ODS. Neslyšel jsem jediného představitele, který by byl kritický k současnému soudnímu systému. Nikdo z ODS si nedovede přečíst Ústavu a bojovat za její přísné dodržování. Právníci vystudovaní v totalitě nerozumí spravedlivému rozhodování soudů, které pochází již ze starověku. Výrok soudce musí být pravdivý (spravedlivý) k oběma stranám soudní pře. Skutková podstata trestného činu je základním kriteriem pro soudce. Jen výjimečně se může přihodit, že rozhodnutí dvou soudců se různí. To je v případech, kdy dvě práva nelze porovnat. Právo rodičky rodit doma s právem přivolaného lékaře chránit život novorozeně musí rozhodnout dovolací (smírčí) soud.

Státní zástupci jsou úředníci, kteří mají za povinnosat zastupovat stát před soudy. Pravomoci, které jim bývalí i současní zákonodárci a vláda tolerují, jsou v demokratickém právním státě nepřípustné. Pouze moc soudní rozhoduje o právu a bezpráví, nebo o vině a nevině. Totalitní Občanský soudní řád (stále podepsaný komunistickými pohlaváry) vyloženě slouží pouze k obhajobě totalitního rozhodování.

Každá nová vláda má právo vyměnit vedoucí úřadů, které budou plnit politické cíle nové vlády. Jenom takový systém zaručuje bezproblémové střídání vlád.

Nejenom některé soudy vynášejí nespravedlivá rozhodnutí, i některé úřady se domnívají, že mohou vládě mluvit do všeho, co učiní.

Každý státní úředník musí jednat tak, aby splnil cíle současné vlády. Smlouva o vybírání mýtného musí platit nejenom pro současné úředníky, ale i pro úředníky všech následujících vlád.
Nikoliv Babiš, ale ODS, TOP09 a jiné pidistrany, kterým nevadí, že pravda je v Česku cizí slovo, jsou viníky toho, že tisíce občanů jsou v dluhové pasti. Nesmyslný boj proti premiérovi způsobuje, že nejpotřebnější občané jsou vydíraní exekutory. Lichvu a domovské právo zákonodárci vypustili ze zákonných předpisů. Úpravy právních norem s cílem "dluhy se musí platit" zajišťují příjmy "občanům s právnickým vzděláním" a do stranických pokladen. Premiér by v otázce spravedlnosti soudů měl jednat razantněji.

Pane předsedo ODS. Přečtěte si důkladně Ústavu. Vaše strana republiku nepřivede do společnosti států, které si řkají demokratické. Sestavovat příští vládu budete jen v případě, když zabráníte činnosti justiční mafie. Stačí prosadit, aby Parlament přijal následující příkazy soudcům:

§ 1. Hierarchické uspořádání lidského poznání a právních norem tvoří zákon, podle kterého soudci rozhodují. Jsou to:

(1) Zákony přírodních věd, matematiky, nejnovější poznatky věd lékařských a technických,

(2) Ústava, Listina základních občanských práv a svobod,

(3) nařízení a doporučení nadnárodních orgánů, kterých je republika členem (EU, NATO),

(4) zákony a zákonná nařízení uvedené ve Sbírce zákonů,

(5) nařízení institucí a osob, které jsou zmocněné nařízení vydávat.

§ 2. O vazebním zadržení občana rozhoduje soudce, který se stává jeho zákonným soudcem.

§ 3. V soudním řízení musí soud vyhodnotit každý předložený důkaz.

§ 4. Soudnictví je dvoustupňové. Každý spor má nárok na dva zákonné soudce, případně rozhodnutí dovolacího soudu.

§ 5. Státní úředníci plní cíle, které si současná vláda stanovila. Vedoucí státních úřadů jsou za to zodpovědní.

§ 6. Lichva je trestný čin. Vláda stanoví podmínky, kdy se půjčka stává lichvou.

Provádět politickou kampaň téměř dva roky před volbami je trapné. Politické strany a hnutí které se uchází o přízeň voličů, by měly okamžitě řešit současnou situací v justici. Voliči nejsou zapomětliví hlupáci.

Republika jako jeden volební obvod je správný krok. Ale právní stát to z republiky neučiní. Členové vlády nemohou sedět v křeslech Parlamentu. Příklad Válkové to dokazuje. Abdikační podpis každého člena Parlamentu by neměl být problémem pro žádnou politickou stranu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

20:57 Štefec (Trikolora): Tak kdo tady vlastně vede válku?

Vyjádření experta Trikolory k útokům na kritiky války.