Karel Januška: Státem činěné trestné činy

23.08.2019 7:33

Logický rozbor informace o zadržení 22 občanů. Způsob zadržení je obdobný, který jsme viděli při zadržení poslanců ODS a pí Nagyové. Televize je zřejmě součástí moci výkonné.

Karel Januška: Státem činěné trestné činy
Foto: FB Karel Januška
Popisek: Karel Januška

V tiskové zprávě ZDE státní zástupkyně Dagmar Pětníková uvádí:
„Státní zástupce Vrchního státního zastupitelství v Praze vykonává dozor nad postupem policejních orgánů v přípravném řízení v trestní věci daňového charakteru, kdy úkony provádí policisté Policie ČR, Národní centrály proti organizovanému zločinu ve spolupráci s Celní správou. Do současné doby bylo zdrženo 22 osob, žádná z nich nebyla dosud obviněna.“

V právním demokratickém státě je každý občan pod ochranou moci soudní. Současné zbavení základních občanských práv dvaceti dvěma osobám, bez předběžného souhlasu soudu, s velkou pravděpodobností bude obsahovat alespoň jeden trestný čin, kterého se dopouští stát. Doba, která uplyne od zjištění skutku, k okamžiku obvinění může být nepřiměřeně dlouhá. Případná trestná činnost může pokračovat. Spojování s trestnou činností jiných osob rozhodně nevede k rychlému ukončení této činnosti.

Pracovní postupy státního zastupitelství jsou v rozporu se zněním Ústavy a Listiny. Jakmile policie zjistí, že se jeden občan dopoustil činu, který může být v rozporu s právními předpisy, je povinností státního zástupce okamžitě požádat soud, aby rozhodl, zda zjištěné skutečnosti opravňují k obvinění tohoto občana. Shromažďování informací o jiných občanech, bez povolení soudu, rozhodně nevede k rychlému ukončení této činnosti. Odkládání obvinění občana, tj. povolení soudcem, že uvedený skutek může být trestným činem, lze hodnotit jako zatajování trestné činnosti tohoto občana.

V Ústavě není „Národní centrála proti organizovanému zločinu“ zmocněná k vykonávání jakékoliv činnosti. Tudíž náleží do pravomoci vlády, konkrétně premiéra a ministra vnitra.

Účast televize při této akci je vskutku podivná. Vypadá to na úzkou spolupráci s „Národní centrálou“ a Vrchním státním zastupitelstvím.

Kterak se zbavit totalitních právních norem (Občanského soudního řádu, Trestního řádu a problematického „Občanského zákoníku“) navrhuji v blogu Demokratická republika.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …