Karel Januška: Vláda vládychtivých

31.10.2020 20:17

Spor o ministra zdravotnictví nesvědčí o demokratickém státě. Každé lékařské laboratorní vyšetřování dává hodnoty s určitou nepřesností.

Karel Januška: Vláda vládychtivých
Foto: FB Karel Januška
Popisek: Karel Januška

Každý důležitý parametr je stanovován na základě počtu pravděpodobnosti. Neexistuje lékařská diagnóza, která je založená na přesných hodnotách. Pro každou lékařskou hodnotu jsou stanovená pásma, ve kterých se má pohybovat ve zdravém těle. Když naměřená hodnota vybočuje z bezpečnostního pásma, je diagnóza pravděpodobná. Lékaři správně vylučují nepravděpodobné diagnózy.

Zdravotnictví zděděné z totality je patrně jedno z nejlepších na světě. I nemajetným občanům umožnňuje využívat nejmodernější techniku.

Na základě statistických údajů činí někteří doktoři-politici závěry a doporučení, které jsou závislé na změřených parametrech, která existenci koronaviru ani nevylučuje, ani nepotvrzuje. Rozhodují o počtech osob v kolektivu, vzdálenostech mezi nimi, docházce žáků do škol, zakrývání obličejů a podobné kroky s nedefinovanými výsledky. Dá se říci, že na základě nepřesných hodnot nařizují nesmysly.

Anketa

Zaslouží si herec Josef Dvořák státní vyznamenání?

88%
12%
hlasovalo: 17898 lidí

Stav je obdobný jako v justici. Ústava (její duch) nařizuje každému soudci, aby rozhodoval spravedlivě. Každý soudce musí předložený spor rozhodnout. Nikdy nesmí konkrétní spor řešit dvakrát. Náš Ústavní soud nalezne nespravedlivé rozhodnutí soudu, ale neopraví soudní pořádek nebo právní předpis, který nespravedlivé rozhodnutí způsobil. Soudci Ústavního soudu pouze kryjí totalitní justici. Současný prezident Zeman pohrdá pravdou. Justice mu nadbíhá, protože největší prebendy ze současného stavu mají „osoby s právnickým vzděláním“.

V Německu ve třicátých letech minulého století jeden rakouský frajtr přišel s ideou, že za všechny potíže mohou židé. Obratnou politikou se dostal na nejvyšší vládní funkci. Kolik milionů životů taková úvaha stála, nikdo nespočítá.

Příčinná souvislost je vztah, který je znám už z antiky. Právo vlastnit nebo rozhodovat se může dědit, nebo osoba si ho může silou vybojovat. Starořecké báje a pověsti popisují, jak je možné získávat moc výkonnou. Zrada nebo porušení práva se trestalo i v bájích.

Volby zplnomocňují kandidáty k tomu, aby vítězové rozhodovali o dalším rozvoji volebního celku. Piráti byli námořní loupežníci, kteří odváděli uloupené předměty nebo otroky svému nadřízenému. To je špatný ideál pro politickou stranu současnosti. Socialisté trvají na „spravedlivém“ rozdělování nabytých hodnot. Populisté myslí obdobně. Hnutí Ano při vstupu do politiky slibovalo: "K soudům se bude chodit pro spravedlnot."

Pan Václav Moravec by měl rezignovat na funkci moderátora ČT. Za peníze daňových poplatníků veřejně vylučuje platnost Archimédova zákona.

Páni doktoři v zákonodárném sboru, nezachtělo se vám zneužívat vládní moc? Páni zákonodárci, pořád si myslíte, že objektivní pravda neexistuje?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

10:14 Ladislav Jakl: Íránské střely a Praha

Mudrlanti, kterým se dnes v médiích říká experti, vytrubovali do světa, jak prý Írán svůj víkendový …