Karel Januška: Volby 2021

07.06.2021 7:35 | Komentář

Předpokládat, že příští volby do Sněmovny budou jednokolové znamená, že budeme nadále žít v právnickém marasmu.

Karel Januška: Volby 2021
Foto: FB Karel Januška
Popisek: Karel Januška

Jednou budou vládnout "občané s právnickým vzděláním", podruhé absolventi lékařských fakult, napotřetí přátelé pana nebožtíka Kelnera.

Anketa

Je potřeba, aby lidé, kteří jsou očkovaní a vracejí se ze zahraničí, podstupovali testy na covid-19?

70%
23%
hlasovalo: 5766 lidí

K volbám ztěží přijde víc jak šedesát procent občanů. Nový premiér nikdy nebude mít podporu podstatné části poslanecké Sněmovny. Trapného odvolávání premiéra jsme byli svědky.

Není problémem, aby příští volby proběhly na základě informací z existujícího registru občanů. Občan by měl mít na výběr, zda chce volit ve volební místnosti, z domu, či ze zahraničí. Je málo pravděpodobné, že se v prvním kole voleb vybere premiér, který bude mít dostatečnný počet hlasů. Proto bude třeba z existujícího registru kandidátů vyřadit ty, kteří mají nejmenší počet hlasů. Občané se nestydí za svůj politický názor. Každým volebním kolem se zmenší počet kandidátů na premiéra a ministry.

Kandidát na premiéra musí představit i ministry, kteří sestaví jeho vládu. Každý premiér nebo nový ministr musí jmenovat jednoho poslance, který ho bude ve sněmovně zastupovat.

Jednání Sněmovny nesmí být přítomný žádný člen moci výkonné. Ve Sněmovně není třeba řečnický pult. Každý poslanec zastupuje stejnou část všech občanů republiky. Sněmovna bude rozdělená na levici a pravici.

Ve Sněmovně nesmí existovat žádné přednostní právo v diskuzích. Žádné finanční ohodnocování, žádné výbory a podvýbory. Majetek republiky je již rozdán nebo vykoupený.

Většina poslanců si přeje, aby nový premiér vzešel z voleb podle starých modelů, a všichni opět seděli v pohodlných křeslech. Přejí si zachovat soudní systém, který nám "vybudovala" inteligence v totalitním režimu.

Klaus udělili amnestii těm, kteří na privatizaci neúměrně zbohatli. Psychiatři v Parlamentu nahradili vládu lidu. Doktorům lidé věří víc než straníkům.

Pavel Rychetský jako předseda Ústavního soudu veřejnosti sděluje, že obecný soud rozhodl nespravedlivě, nechává nespravedlivé rozhodnutí v platnosti a přikazuje, aby rozhodl jiný obecný soud. Patnáct členů Ústavního soudu s ohromným justičním palácem dokáže "nalézt" nespravedlivý rozsudek obecného soudu, ale nedokáže přikázat, aby k takovým rozsudkům nedocházelo. Předseda tohoto soudu měl automaticky rezignovat nejen na funkci předsedy. Ústavní soudci, kteří stáli na straně Rychetského, měli rovněž rezignovat. Nálezu Ústavního soudu se musí podřídit každý občan republiky. V první řadě to musí být každý soudce.

Volební zákon z dílny Klause a Zemana zaručoval politické straně s největší popularitou místo premiéra. Tento nešvar učinil z Poslanecké sněmovny podřadný úřad, který se stal nástrojem strany, která zvítězila ve volbách. Poslancům umožnil navyšování svých platů smyšlenými funkcemi. Jednací řád Sněmovny se stal zdrojem vedlejších poslaneckých příjmů. Jakmile je ustavena Poslanecká sněmovna, musí si každý poslanec uvědomit, že je zástupcem všech občanů republiky, nejenom voličů a straníků.

Každý poslanec Parlamentu musí zastupovat stejný počet občanů české republiky po celou dobu vládnutí. Je-li zvolený poslanec činný ve státní správě, před slibem poslance se musí vzdát této činnosti. Poslanecké platy musí být stejné (rovné), protože Ústava přikazuje rovnost občanů před zákonem. Výjimku může mít pouze předseda PS, jako představitel celé sněmovny.

Ústava nezná termín "poslanecký klub". Takové spolčení může existovat, ale žádné výhody z tohoto členství nesmí poslancům plynout. Povinností poslance je zastupovat každého občana. Republika je jeden volební obvod. Každý občan má jenom jeden hlas. Vybírá z nabídky (registru) občanů, kteří se o poslanecké křeslo ucházejí. O propagaci své kandidatury se může starat sám, nebo jeho politická strana. Registr výsledků voleb stanoví pořadí, které poslanecká sněmovna musí respektovat. Volby mohou probíhat několikrát, až se dá z výsledků jednoznačně stanovit takové pořadí kandidátů, které umožní sestavit budoucímu premiérovi funkční vládu. Registr kandidátů na člena Sněmovny se každým kolem voleb bude zužovat, do doby, kdy dojde ve Sněmovně k jednoznačné možnosti sestavit funkční vládu. Registr voličů a registr výsledků voleb se před každým kolem musí nulovat.

Páni poslanci, někteří z vás zneužívají práv poslance od konce sametové revoluce. Je to už nejméně 30 let. Některé vysoké školy a právnické fakulty vás utvrzují o tom, že jsme demokratickým právním státem. Je to ostuda nejenom těchto fakult, ale celé republiky.

Pane Václave Moravče, máte nadstandardní styky s bývalým předsedou Ústavního soudu. Kdy občanům sdělíte, že spravedlivý výrok každého sporu existuje? Občané jsou právem zvědaví, jak rychle se republika zbaví justiční mafie.

Páni poslanci současného parlamentu. Nikdo vás patrně nebude fackovat a vyhánět z poslaneckých lavic. Ale je vaší současnou povinností chovat se tak, jak by se chovali poslanci zvolení v řádných volbách podle Ústavy demokratického státu.

Česká televize už dávno není nezávislým sdělovacím prostředkem. Pan Václav Moravec je dobrý komentátor, ale že spravedlivý výrok každého sporu existuje, zatím nepochopil.

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

9:44 Zdeněk Jemelík: Perly senátorky Kovářové

Z fotografie na stránkách Parlamentních listů se na mne usmívá veselá stařenka. Je to senátorka Dani…