Karel Konečný: Tygři i kořist z války

20.07.2018 8:14

Arménská národní bezpečnostní služba tento týden zasahovala v sídle arménského generála Manvela Grigoryana, poslance parlamentu a bývalého náměstka ministra obrany. U prominentního válečného veterána z války o Náhorní Karabach byla zajištěna i kořist z vleklého konfliktu mezi Arménií a Ázerbájdžánem.

Karel Konečný: Tygři i kořist z války
Foto: Hanka Brožková - KPR
Popisek: Památník arménské genocidy

Při razii policie objevila rozsáhlý arzenál zbraní i sbírku historických aut. Na zahradě honosného sídla se promenádovali tygři a byly zde také nalezeny balíky s proviantem, původně určeným pro arménské vojáky, kteří bojovali s ázerbájdžánskými jednotkami v Náhorním Karabachu.

Spor o náhorní Karabach

Už čtvrtstoletí okupuje Arménie - chudý vnitrozemský stát, který je nucen velkou část svých veřejných výdajů dávat na obranu - 16 procent území sousedního daleko bohatšího Ázerbájdžánu. Arménští vojáci obsadili nejen území Náhorního Karabachu, který považují za národní kolébku, ale i pás sousedních ázerbájdžánských okresů.

Rezoluce OSN

K ukončení okupace vyzývá Arménii hned několik rezolucí OSN. Arménie je ale ignoruje. Aby si území, které drží v rozporu s mezinárodním právem, tento křesťanský stát udržel, neváhá se dokonce spojit s íránskou islámskou teokracií, která se bojí separatismu ázerbájdžánské menšiny žijící v severním Íránu. Íránci dodávací Arménii ropu a plyn a umožňují zemi, jejíž hranice jsou z velké části blokovány, obchodní výměnu.

Rada bezpečnosti OSN dosud přijala čtyři rezoluce, které zdůrazňují, že Náhorní Karabach je nedílnou součástí Ázerbájdžánu. Vyžadují úplné a bezpodmínečné stažení arménských vojsk z okupovaných ázerbájdžánských území.

(zdroj ZDE)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

12:16 Bohdan Babinec: Není chování mocných světa, Evropské unie, USA a NATO farizejské?

Jsme svědky brutální války, kterou vede agresivní Putinovo Rusko proti Ukrajině. Tuto agresi odsoudi…