Karel Světnička: Zlínský Luděk Maděra vzorem odvahy pro všechny

06.01.2014 11:48

Několik politiků mělo projevy okolo Nového roku. V posledním jsme byli vyzvání ke statečnosti. Odvaha nesmí být vyjímečnou výsadou jedince. Sebedůvěru musíme mít všichni. Příkladně to ukázal zlínský Luděk Maděra u Nejvyššího správního soudu. Rozsudek by mohl hodně pomoci i kolem podvodů a podivností administrativních a justičních neumětelů páchaných na jiném pověstném valašském ogarovi – Jurovi Čunkovi ze Vsetína.

Karel Světnička: Zlínský Luděk Maděra vzorem odvahy pro všechny
Foto: Daniela Černá
Popisek: Luděk Maděra

Luďkovi Maděrovi se nelíbilo, jak a za co se rozhazují veřejné finance z našich daní. Objevil dokonce exponentíky různých velkých politických stran umístěné podivnými cestami politických sekretariátů. Tady třeba i osobu s vysokým základním platem za rozhodování o velkých veřejných zakázkách. Zkorumpovaný nebyl – nic se neprokázalo. Vypadá to, jako by se místní mafie o svého pěšáka dobře postarala. Na jedné straně dostal k platu za jednu veřejnou zakázku odměnu 345 000,- Kč a za poslední roky to mělo být až celý milión z našich daní. Když tento mafiánský koník  hodněkrát porušil patřičný zákon, dostal za to občas pokutu. Celých 10 tisíc korun českých!! Snad postiženému něco zbylo i na chléb vezdejší.

Maděra dovedně užil svého zákonného práva na informace. Chtěl vědět, jaké odměny dostal náležitý úřednický neumětel ignorující zákony. Požadoval také, za co ve skutečnosti odměny byly vyplaceny. Vycházel ze zákona, že má právo vědět, na co jde kolik peněz z veřejných rozpočtů. Okresní i Krajský soud ho s jeho požadavkem poslali do......ano, přesně tam! Až u Nejvyššího správního soudu uspěl!

Příjemci prostředků veřejných rozpočtů nejsou chráněni nějakými omezeními o ochraně osobních údajů. Občan má právo vědět kolik našich peněz komu na co jde. Ať už jde o Krajský úřad, celníky nebo hasiče.

Třeba jiný valašský ogar Čunek může žádat, kdo kolik peněz dostal za podvody v justici, díky kterým byl dlouho vláčený sdělovacími prostředky. Že se odhalil podvod v justiční mašinérii, to už nikdo nezveřejnil. Asi to nikdo nezaplatil. Ostatní věci byly někým zaplaceny.

Aktuálně je sledován případ Dr. Ratha. Kolik podivností, a asi podvodů mohly justiční neumětelové a mafiáni (viz nedávný rozsudek o justiční mafii) kolem něj provést? Bylo to taky za veřejné prostředky? Tedy jen za veřejné prostředky? Kdo by to měl zjišťovat? Kontrola justice prakticky mizivá. Finanční odpovědnost vůbec žádná.

Kdo bude platit všechna odškodnění za podvody různých neumětelů a mafiánských bílých koníků velkých politických stran? Soud určí, že stát musí zaplatí způsobenou škodu..Čunkovi..Rathovi.. a takových je obrovská spousta. Jenže ten „stát“ jsme my všichni, my, co svými daněmi povinně státu platíme! Třeba i za  nestranný profesní výkon úředníků, státních zástupců, soudců, policie a dalších. Očekáváme, že to budou vzdělaní profesionálové. Takových tam je ale minimálně. Když už jsou, tak jsou vytlačováni nevzdělanými nýmandy, aby se místo uvolnilo pro tetičku, sestřičku, milence nebo kumpána z výčepu hasičského bálu. Pochopitelně za to, co pak všichni svými daněmi musíme platit za škody způsobené nedovzdělanými neumětely a hochštaplery. Těch se to vůbec nedotkne. Dokonce mají vymyšlen trik, jak se úplně vyhnout odpovědnosti. Příkladem může být aféra kolem policejního duoprezidenta Lessyho. Záhadně se raději nikdo nezajímá, jakým švindl způsobem se dostal do funkce.

V České republice bují nepotismus obřích rozměrů jako rakovina. Často je na vedoucí místo nasazený nedovzdělaný hlupák a neumětel, jehož si mafie na vedoucí místo sama instaluje, aby pak ve skrytu za ním mohli tahat za nitky, spokojeně sát ze státního cecíku a provádět své špinavosti a jiné nezákonnosti.

Tak by se dalo psát do nekonečna. Zlínský pirát Luděk Maděra nám všem ukázal cestu. Žádat po všech námi živených, aby doložili kolik  za co dostávají z našich peněz. Veřejné prostředky jsou od nás všech, takže podle vzoru Luďka Maděry je nutno chtít informace a hlídat si co živíme. Nebýt jen tupou ovcí! A teď ještě vybojovat osobní adresnou odpovědnost za jejich podivnou činnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…