Karol Hrádela: Hrozí rozpad ANO?

26.10.2017 19:00

Již i na Forum 24 se vyskytla nyní zajímavá úvaha o rozpadu ANO. Tu jsem již v minulosti popisoval. V našich politických kruzích je dosti realistická. Stačí si vzpomenout, jak kvůli prosazení církevních restitucí se rozpadly Věci veřejné a vzniklo Lidem.

Karol Hrádela: Hrozí rozpad ANO?
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

Nyní se jedná o další zdroje a jejich vyvedení ze státního. Jde o lithium (těží se skutečně jenom lithium a neni vedlejší nerost fakticky tím hlavnm?). Babiš již dávno prohlásil, že musí zůstat státu.

Zásadní pro posuzování budoucnosti ANO pak je nepochopitelný postup ANO při vysvětlování některých kauz - například Čapího hnízda. Dodnes jsem neslyšel přehledně a lidsky podanou řadu racionálních argumentů tuto kauzu minimálně zpochybňujících.

Jsem přesvědčen po analýze veřejných zdrojů, že by řada slušných poslanců z jiných stran hlasovala jinak, než v minulosti hlasovala a další by asi nebyli tak kategoričtí ve svých tvrzeních o nutnosti vydání. Křivárny v naší zemi jsou časté, ale slušní lidé je odsuzují a nepodporují, ať mají jakoukoliv politickou orientaci.

Postup ANO nejen v této kauze lze hodnotit větou: Kdo chce kam, pomozme mu tam. Vůbec ANO při vysvětlování otázek souvisejících s právem nerozumím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…