Karol Hrádela: Nejdůležitější jsou dávky, které směřují k nejpotřebnějším

09.01.2019 9:45

Praxe mne učí, že nejdůležitější jsou takové dávky, které směřují k nejpotřebnějším.

Karol Hrádela: Nejdůležitější jsou dávky, které směřují k nejpotřebnějším
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

Vím, že ne všechny děti mají rodiče, kteří o ně řádně pečují. Takovéto děti nemusí být z nejchudších. K obědům se často ani nedostanou. Proto jsem zastánce názoru, že poskytnutí stravy dětem není jen otázkou ekonomickou krátkodobě, ale že má dlouhodobý efekt pro zdravotní stav populace v budoucnosti a přispívá i k šetření budoucích výdajů státu. Tento efekt je nutné zabezpečit bez ohledu na charakter rodičů a jejich možnosti.

V otázce zdraví dětí nepovažuji za zásadní, zda si rodiče stravování mohou dovolit, ale to, aby se děti dostaly k zdravé stravě. Zajímal by mne i celkový počet nyní stravovaných dětí. Může mít jistou vypovídací hodnotu.

Podobně jako podporuji stravování dětí, podporuji i úlevy při cestování studentů Tato forma pomoci v konečném důsledku směřuje k lidem z menších míst, kde je i menší ekonomická úroveň obyvatel, a umožňuje jim lepší přístup ke vzdělání, což též může přispět k omezení vylidňování menších míst a k ekonomickému rozvoji státu.

Přestože výdaje na stravování a cestování povedou k zvýšeným výdajům státu, jde o velmi dobré použití veřejných zdrojů. Jednoznačně je podporuji jako pomoc budoucímu rozvoji státu a rád na budoucí rozvoj naší zemně přispěji i svými daněmi. Na rozdíl od řady dalších výdajů toto považuji za velice prospěšné a sociální.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…