Karol Hrádela: Nikdy nevím, co čekat od novinářů, kteří mne kontaktují poprvé

17.05.2019 7:33

Nedávno mne požádala televize seznam o rozhovor ve věci dokumentu, který má několik částí. Nazval jsem jej ANALÝZA MOŽNÝCH ÚČELOVÝCH TRESTNÍCH STÍHÁNÍ V ČESKÉ REPUBLICE.

Karol Hrádela: Nikdy nevím, co čekat od novinářů, kteří mne kontaktují poprvé
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

Dokončil jsem jej 23. ledna 2018 v rámci přípravy obhajoby svého trestně stíhaného klienta. Později jsem jej zaslal i soudu v rámci trestní věci klienta, který byl přesvědčen o svém účelovém trestním stíhání z politických důvodů. Klientovo trestní stíhání bylo soudem pravomocně zastaveno tak, jak jsem s vysokou mírou pravděpodobnosti předpokládal při podání návrhu na předběžné projednání obžaloby. Věřil jsem v nezávislost naší justice. Nezávislost justice jsem připraven bránit dle svých sil a možností. Nyní ji někteří ohrožují pod záminkou jejího údajného ohrožení. Zásadní aspekty ohrožující naší justici přitom vůbec nezmiňují.

Nikdy nevím, co můžu čekat od novinářů, kteří mne kontaktují poprvé. Zejména mám obavy z jisté nejmenované veřejnoprávní televize. Proto i v tomto případě jsem si říkal, co z rozhovoru vznikne. Redaktora Jaroslava Gavendu neznám, respektive si nevzpomínám, že jsem s ním někdy jednal, ale nevylučuji. Nejsem však zvyklý se bát a novinářům se vyhýbat. Respektuji právo každého na informace.

Z výsledku natáčení jsem překvapen. Rozhovor byl veden korektně, zveřejněn filmový záznam bez redakčních úprav, v článku připojeném k videu jsou maximálně drobné nepřesnosti - například rozpor s časem 2:30 záznamu a komentářem v článku. Pan Gavenda má můj respekt za korektní postup. Kéž by většina našich novinářů jednala obdobně.

Koho zajímá, jak je to ve skutečnosti s nyní tak citovanou Analýzou, kterou téměř nikdo v definitivním znění nezná, může si rozhovor poslechnout ZDE. Většina možných relevantních otázek je v něm zodpovězena.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

15:57 Filip Šebesta: O svobodě vdechovat kouř, úpadku evropského autoprůmyslu a nekonečné záruční lhůtě

Denní glosa Filipa Šebesty