Karol Hrádela: Okrádají okradené

12.06.2019 17:36

Krásný nadpis. Jen se člověk musí ptát, kdo v souvislosti s církevními restitucemi a zdaněním náhrad je okradený a kdo zloděj.

Karol Hrádela: Okrádají okradené
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

A zda náhodou zákon nevrací majetek od státu jako zástupci v minulosti okradených tomu, kdo často majetek nabyl nečestným způsobem. Skoro mi chybí návrh poslanců, kteří hlasovali pro zdanění, na zrušení zákona, protože je zdanění příliš malé a porušuje princip rovnosti.

Vím, že by návrh neuspěl, ale mohly by před Ústavním soudem zaznít argumenty, které jinak nezazní, Ústavní soud by se měl s nimi vypořádat a navrhovatelé by jako vedlejší účastníci mohli reagovat na návrhy těch, kdo chtějí zdanění zrušit.

Třeba, když by Ústavní soud se musel vypořádat s argumenty i jinými, by zákon ponechal v platnosti a respektoval rovnost všech před zákonem. Vlk by se nažral a koza by zůstala celá, bezpráví by bylo umenšené...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

16:07 Pavel Foltán: Další sociální hřích ministra Jurečky?

Jak víceméně poněkud nezajímavě stručně sdělila některá média, v úterý 16. dubna Ministerstvo práce …