Karol Hrádela: Velký pátek a Čapí hnízdo

28.03.2016 13:41

Chci poděkovat všem nekřesťanům, tj. většině našeho obyvatelstva, že společně s křesťany zítra oslaví a dokonce i zafinancují svátek menšiny našich spoluobčanů - křesťanský Velký pátek.

Karol Hrádela: Velký pátek a Čapí hnízdo
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

Tento svátek byl zaveden mezi naše státní svátky za nynější vlády. Zaslouží si tak naši nekřesťané velké ocenění za toleranci, s kterou akceptují zavádění církevních svátků a upřednostňování zájmů křesťanských věřících před zájmy ostatních spoluobčanů. Právě pro tuto toleranci i chápu, proč stávající vláda neřešila některé otázky financování církví na úkor většiny. To nesouvisí s vlivem křesťansky orientovaných politiků na náš život, ale s jejich láskou k nám a s jejich péčí o naše blaho a naše finance. Je správné jim jejich lásku oplácet, když vidíme, jako péči věnují situaci u nás dokonce i křesťanští politici ze zahraničí. Jejich péče například v kauze Čapího hnízda je zcela dojemná. Dokonce se zdá, že v rozporu s požadavky na rovnost lidí o nás někdy pečují více, než o sebe samé. Jsou velmi obětaví. Je naší chybou, že jim někdy nerozumíme a ptáme se, proč s námi nejednají stejně, jako jednají se svými spolubratry.

V souvislosti s péčí církevně orientovaných politiků o naše blaho a naši peněženku mám prosbu. Poradí mi někdo, kde se nachází vystoupení Ingeborg Grässleové či někoho jiného z významných zahraničních představitelů stejné křesťansky orientované politické skupiny v europarlamentu upozorňující alespoň z poloviny tak ostře a jmenovitě na rizika vyplývající z pozice dřívějšího italského premiéra z politické strany Lid svobody (Il Popolo della Liberta), jako když kritizuje pozici našeho vicepremiéra? Tím premiérem byl Silvio Berlusconi, který má být o řád bohatší než náš vicepremiér. I těch firem kolem Berlusconiho je poněkud více. Mám divný pocit, že z Berlusconiho moci byla rizika pro veřejné rozpočty mnohem větší než z moci Babiše. Obecných prohlášení samozřejmě znám dost.

Dočítáme se i právní chyby a nepřesnosti ve vystoupeních politiků

Oceňuji, že šéfka výboru europarlamentu pro rozpočtovou kontrolu Ingeborg Grässleová má velký zájem o Českou republiku. Předpokládám, že stejnou péči má i vůči křesťansky orientovaným politikům v jiných zemích. Očekávám, že její péče o dění u nás nesouvisí s tím, že jsou v kauze Čapí hnízdo vidět silné tlaky ze strany křesťanských stran. Dočítáme se i právní chyby a nepřesnosti ve vystoupeních politiků této orientace. Důrazné nové vystoupení uváděné v tisku z počátku tohoto týdne poslankyně za Spolkovou republiku Německo-členky předsednictva Skupiny Evropské lidové strany (Křesťanských demokratů) a Evropských demokratů proti místopředsedovi české vlády zajisté nemá vazbu na možnou snahu některých křesťansky orientovaných politiků z různých stran na urychlení voleb.

Rychlé volby zabrání pokračování negativního vývoje volebních preferencí u TOP O9 vedené bývalým předsedou KDU-ČSL Kalouskem. Určitě neproběhla koordinace postupu politiků těchto stran s členkou stejné koalice v europarlamentu a jde při jejím novém důrazném vystoupení nedlouho před jednáním Parlamentu zavánějícím vměšováním do vnitřních záležitostí České republiky o časovou a věcnou náhodu. Stejně tak je zřejmě moji chybou, že jsem nezjistil její podobně ostré vystoupení vůči italskému politikovi. To, že je italská strana členkou stejné skupiny v europarlamentu, jako je paní předsedkyně výboru europarlamentu, přece není důvodem k rozdílnému přístupu. To by zavánělo účelovostí podobnou účelovosti načasování celé staré „ptačí“ kauzy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Lubomír Zaorálek byl položen dotaz

Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě

Zajímalo by mě, jak toho chcete docílit? A kde by třeba podniky nebo zaměstnavatelé na dorovnání mezd měli brát peníze?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Soudci proti ministrovi

11:24 Zdeněk Jemelík: Soudci proti ministrovi

Když jsem si na České justici dne 3. května 2024 přečetl článek Petra Dimuna „Nebezpečné a destabili…