Kateřina Amiourová: "Řecko nemusí nic, loupež nezakládá legitimní dluh"

10.07.2015 13:18

Je to klasický podvod, v roce 2009 řecký dluh činil 180 miliard euro. V tomto okamžiku byly Řecku "poskytnuty" dva gigantické "baillouty". Jeden v roce 2010, druhý v roce 2012, dohromady to obnášelo 246 miliard eur. Více než 90% této !"pomoci"! skončilo v pokladnách Deutsche Bank, HSBC, JP Morgan Chase a hedgeových fondů.

Kateřina Amiourová: "Řecko nemusí nic, loupež nezakládá legitimní dluh"
Foto: pixabay.com
Popisek: Řecká krize - ilustrační foto

"Rabování není legitimní dluh." Uvedl  Lyndon LaRouche v prohlášení spolus výzvou pro plnou mezinárodní podporu Řecka, jeho žádosti, aby dluh byyl významně snížen. Dluh, jak LaRouche dodal, je nezákonný, je k nezaplacení "a je výsledkem trestného podniku vedeného Londýnem, a který udusí vše, pokud vůbec svět přežíje v nadcházejících měsících, aniž by došlo k erupci velké války v centru Evropy.

Jak zjistili v agentuře EIR, nová řecká vláda žádá po EU nejen ukončení drancování řeckého obyvatelstva, ale také ukončení obrovského bankovního podvodu spáchaného Wall Streetem a Londýnem (pozn. londýnskou City), a obnovení možností růstu ekonomiky v Evropě. Skutečnost, že, příležitostně, zkorumpovaní řečtí úředníci byli příležitostně sami spoluviníky tohoto podvodu spolu s partnery, jako je Goldman Sachs,  nečiní tento dluh méně trestuhodný. Avšak místo toho, aby se skoncovalo s podvody, německá kancléřka Merkelová a další "vůdci" Evropy, spolu s prezidentem Obamou, nárokují, aby Řecko dosáhlo primárního rozpočtového přebytku ve výši 4,5% a splácelo výhradně dluh - údajně "řecký". Tento cíl je ale prostě nedosažitelný.

Podvod EU na Řecku - přesně popsaný agenturou Eir - je součástí stejného programu na záchranu bank, který byl zahájen Federálním rezervním systémem (FEDem) ve Spojených státech v roce 2008, k pokrytí ztrát vzniklých díky subprime hypotékím, jež také byly nesplatitelné.

Evropské banky, stejně jako v případě nákupu hypotečních cenných papírů z amerických bank, vydaly hory nesplatitelných úvěrů, a to nejen na domácí půjčky soukromých vlastníků, ale také na vlády, jako je řecká, aniž by tyto měly prostředky na jejich splacení.

Banky z Wall Streetu, zejména Goldman Sachs, s trikem trikem vytvořily dluh Řecka jen jako "měnové swapy" namísto dluhu. A to vše když v Evropě explodoval subprime dluh a v Evropě mu musely čelit velké banky v roce 2009. Všechny vlády EU, jsou superzadlužené, řekli, musí se vytvořit fond 750000000000eur - evropský nástroj finanční stability (EFSF), tak vznikl  ESM. Zatím bylo vynaloženo téměř 487750000000eur na splácení dluhů vládních "subprime" z různých zemí,  rovněž  nesplatitelných.

Řecký dluh je klasický podvod. V roce 2009, řecký dluh byl 180000000000eur. Pak Řecko byly "uděleny" dva obrovské záchranné balíčky, jeden v roce 2010 a jeden v roce 2012, pro celkem 246000000000. Méně než 10% z těchto "výpomocí", bylo vynaloženo podle řecké vlády, a více než 90% šlo přímo do pokladnic Deutsche Bank, HSBC, JPMorgan Chase a spekulativních hedgeových fondů. Pouze řecké banky byly přinuceny zrušit svůj "řecký dluh", zatímco bankám na Wall Streetu a v  Londýně se za dlůuh ručilo 100%.

Od roku 2010, země, které požádaly o pomoc (Řecko, Irsko, Portugalsko, atd) musely zaplatit účet. Byly jim uloženy rozpočtové škrty s genocidními účinky na vlastním obyvatzelstvu. Lidé jsou nuceni emigrovat pro nedostatek práce, zvýšila se úmrtnost a porodnost klesla. To je důvod, proč nová řecká vláda požaduje, aby Evropa ukončila tento globální podvod a zabránila bankám zkasírovat tento nesplatitelný dluh, aby mohly začít investice do reálné ekonomiky a nové hospodářské infrastruktury.

 *****

Poznámka: dodejme, že proti Řecku se nyní intrikuje, po Evropě psaly noviny o runu na řecé banky, ale ten není možný, protože již deset měsíců z nařízení EU nesmějí Řekové nijak vybírat z účtů více než 300 eur měsíčně, či max. 120 eur týdně, či max. 60 ezr debnně, ekonomika se odehrává pěkně z ruky do ruky a nutno říci, že podle tam přítomných delegátů cestovních kanceláří z facebookové skupiny "Průvodci a delegáti sobě" všechno klapea a není ani ničeho nedostatek, i bankomatxy jedou normálně, o nedostatku v různých směrech se také psalo v našich novinách. Od 29.6. týden měly být zavřené banky, z nařízení EU, což bylo prodlouženo až do 10.7.2015. Předpokládám, že za onenm run byly falešně vydávány podnikjatelské nákupy zboží pro turistickou sezonu. 

Zopakujme si že primární loupež a počátky státních dluhů spočívají v tom, že státům byla  - většinou před sto lety zcizena monetární suverenita, v případě ČR tomu bylo v roce 1990 zákonem, jímž ČNB byla podříézena Mezinárodnímu měnovému fondu. S ohledem na hyperinflaci a dění v Jugoslávii tomu tak být asi muselo, bylo to nejspíše z donucení.

Dluhy jsou nesplatitelné především proto, že ani nebylo tolik peněz vyemitováno,kolik dluží - a veškeré snahy o splácení dluhů prohlubují finanční anémii - totiž nedostatek hotovosti v oběhu.

Dnes jsou největšími státními dlužníky tyto státy:

1, USA....................................................18,5 bil. USD

2. Velká Británie.......................................9,5 bil.USD

3. Francie................................................5,7 bil USD

4. Německo.............................................5,5 bil. USD

5. Lucembursko........................................3,4 bil. USD

6. Čína...................................................3,0 bil USD

7. Japonsko.............................................2,8 bil. USD

8. Itálie.................................................2,6 bil. USD

9. Irsko.................................................2,6 bil. USD

10. Nizozemsko.......................................2,5 bil. USD

27. Řecko..............................................360 mld USD

41. Česká republika.................................115 mld. USD

Zdroj. Pavel Přeučil - šéfredaktor časopisu 21. století.

Na základě toho, co napsal premiér Tsipras před a po referendu ke svým videoproslovům zveřejněným na facebooku - což se dalo jakžtakž přeložit pomocí Google Translatoru, lze usuzovat, že nechce prjmárně vystoupit z EU, ale že si přeje EU demokratickou, jež nenutí vlády k již dávno neosvědčenému, nic nepřinášejícímu nepřímému vraždění vlastního občanstva nuceným nepřiměřeným uskrovňováním. Mike Adams žertuje, že EU banky používají vůči Řekům stejnou strategii jako očkovací průmysl vůči rodičům. Refereendum bylo o tom, zda se budou řečtí občané dále uskrovňovat - politics of austerity - Řeové tomu řekli OXI - ne. Na zvěsti o tom, jaké poplašné zprávy o Řecku u nás vycházejí v novinách vesměs Řekové reagovali slovy "Monti intrikuje proti nám."(pozn. Mário Monti - šéf ECB)

Ale protože bývalá řecká pravico vá vláda již okolo let 2011 či snad 2012 nakoupila stovky tanků německé výroby, a především díky tomu, jak bezohledně se vůči Řecku postupuje, usuzoval jistý analytik na brzký vojenský puč v Řecku a pak by se dalo očekávat, že armáda by šla proti vlastnímu obyvatelstvu. Doufejme,. že se nic z toho nevyplní. 

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 352. díl Oswald Spengler - Myšlenky

13:04 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy - 352. díl Oswald Spengler - Myšlenky

Oswald Spengler, německý filosof dějin (25. května 1880, Blankenburg – 8. května 1936, München), do …