Kverulant: Praha ukončí nájemní smlouvy na pronájem pozemků pro malé billboardy

25.08.2020 12:52

verulant se před lety významně zasadil o odstranění billboardů od dálnic a silnic I. třídy. Jeho dalším cílem je odstranění billboardového smogu z Prahy.

Kverulant: Praha ukončí nájemní smlouvy na pronájem pozemků pro malé billboardy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vojtěch Razima, ředitel neziskové organizace Kverulant

Včera v tomto boji zaznamenal významný úspěch. Rada hlavního města Praha schválila výpověď všech smluv na pronájem pozemků pro reklamní zařízení do 8 m2 (ZDE). Výpověď se bude týkat 38 smluv. Kverulant to považuje za výsledek své kampaně Odstraňme z Prahy billboardová smog (ZDE), ale spokojen zdaleka není. Praha dál pronajímá pozemky pro velké billboardy a dokonce uzavírá nové. Kverulant bude ve svém boji pokračovat.

Letos v březnu, když byla pozornost veřejnosti zahlcena koronavirem, Praha v tichosti uzavřela nemravnou smlouva o pronájmu pozemku pro obří billboard (ZDE). Pozemek se nachází na Pankráci v těsné souvislosti magistrály. Ve smlouvě je výslovně uvedeno, že účelem pronájmu je umístění 1 ks dvoustranného reklamního zařízeni o velikosti 2 x 3,6 x 9,6m, tj. 69,12 pro reklamní plochy. Magistrát má za pronájem dostat necelých 160 tisíc korun ročně. Přitom roční příjem z pronájmu je pětinásobně vyšší. Příjem z oboustranného billboardu umístěného na jednom z nelukrativnějších míst v celé republice se pohybuje kolem částky 850 tisíc korun.

Přes dílčí úspěchy je třeba pokračovat, aby se naše krásné hlavní město změnilo kultivovanou metropoli kulturního národa.

Vojtěch Razima
zakladatel a ředitel Kverulant.org

reklama

autor: PV

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …