Kverulant: Předražené vysílačky pro celníky

16.01.2018 17:28

Generální ředitelství cel vypsalo soutěž na nákup vysílaček za téměř 60 milionů korun. O žádnou soutěž však nejde, zadávací podmínky jsou totiž ušity na míru jen jedinému dodavateli, firmě KonekTel. Kverulant dnes zaslal dopis řediteli celníků a požádal ho o zrušení fingované soutěže.

Kverulant: Předražené vysílačky pro celníky
Foto: Celní správa ČR
Popisek: Celníci.

Předmětem zakázky je dodávka 360 ručních vysílaček a dodání a montáž 260 kusů vozidlových vysílaček za předpokládanou cenu 56 milionů korun. To vše ve vskutku speciálním standardu P25, který používají bezpečnostní složky v USA a který v ČR prodává jen firma KonekTel.

V Evropě se pro tento účel používají jiné systémy. Zejména technologie DMR a TETRA. Tyto technologie jsou zcela srovnatelné, schopné P25 plně nahradit a díky konkurenci mohou být i výrazně levnější.

Již dávno nastal čas se ze závislosti na jediném dodavateli vymanit. Kverulant se dnes obrátil na generálního ředitele Generálního ředitelství cel Milana Poulíčka a v dopise ho požádal, aby výběrové řízení zrušil.

Nebude-li výběrové řízení zrušeno, hodlá se Kverulant obrátit na Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, přestože poplatek za podnět k antimonopolnímu úřadu přijde na 10 tisíc korun.

Podrobnosti naleznete v kauze Předražené vysílačky pro celníky (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…