Ladislav Kašuka: Trump se nezklidnil a sluníčkáři si zoufalstvím rvou vlasy. Svět se zdá najednou lepší

25.01.2017 11:52

Rusové se v Kazachstánu s Íránem a Tureckem dohodly o třístranném mechanismu dodržování příměří v Sýrii, což v překladu znamená, že ty ozbrojené skupiny opozice, které na příměří nepřistoupí a neúčastní se dalších jednání o urovnání, se nebudou mít kam schovat před údery této nové „trojkoalice“ a syrské armády, tudíž budou prostě zničeny. Jedná se o obrovské strategické vítězství Putina a ukazuje se, že nebylo chybou zapojit Rusko do řešení syrského konfliktu.

Ladislav Kašuka: Trump se nezklidnil a sluníčkáři si zoufalstvím rvou vlasy. Svět se zdá najednou lepší
Foto: archiv L. Kašuky
Popisek: Ladislav Kašuka

Trump se po svém vítězství v amerických prezidentských volbách nejen nezklidnil (jak předpovídali „renomovaní trumpologové“), nýbrž světe div se, doopravdy dělá to, co v předvolební kampani slíbil. Ruší nesmyslné zákony a dekrety předešlého prezidenta, anuluje dohodu o volném obchodu, která by prospívala jen nadnárodním koncernům a korporacím, ale nikoli státním útvarům a jejich občanům a prohlašuje, že hlavním úkolem amerického prezidenta je pracovat pro Ameriku a její lid a nikoli pro politickou elitu a světové bankéře.

Z takového vývoje ovšem západní politická a finanční „elita“ snící o zániku samostatných státních útvarů a národů jako takových přímo šílí, „rve si vlasy z hlavy a plive kolem sebe jed“. Madam Merkelová se honem ujišťuje o nehynoucím přátelství Francie (pokud vyhraje ve francouzských prezidentských volbách Marine Le Penová, tak jí asi vážně klepne) a všude navenek sebevědomě prohlašuje, že Evropa si dokáže poradit i bez USA a bude nadále pokračovat v tvrdém protiruském kurzu (ještě jí chudince nedošlo, že je všechno jinak).

Věděl jsem, že tento rok bude přelomový, tedy, že přinese buď vítězství rozumu, vlastenectví a tradičních národních a rodinných hodnot, nebo přivede svět na pokraj třetí světové války a k úplnému morálnímu úpadku (v případě vítězství Clintonové v amerických volbách). Naštěstí vyhrál Trump, Anglie opouští (sice pomalu, ale jistě) EU, ve Francii se schyluje k výhře Le Penové (ale i někteří její protikandidáti již uvažují o zrušení protiruských sankcí) a Trump plní předvolební sliby.

Ještě se toho sice dá hodně zkazit, ale zatím vypadá všechno lépe a lépe...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…