Lubomír Man: Jako první navštívil Trump zpravodajce CIA

23.01.2017 16:20

K všeobecnému překvapení se prvním úřadem, s jehož pracovníky se nový prezident setkal, se stala CIA, hodnotí P.C. Roberts. Setkání se 400 zpravodajci CIA se uskutečnilo v sobotu v městě Langley ve státě Virginia, a stejně překvapivý byl i přátelský tón, se kterým prezident zástupce CIA oslovil:

Lubomír Man: Jako první navštívil Trump zpravodajce CIA
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vosková figurína Donalda Trumpa

„Důvod, proč jste první, které jsem navštívil, je ten, že jsem, jak jistě víte, v permanentní válce s médii – pracují tam nejméně čestní lidé na planetě – a ti šíří zkazky, že jsem ve sváru i s vámi. Důvod, že jste první, za nimiž jsem zajel, je ten, že pravý opak je pravdou. Stojím za vámi.“ – řekl Trump.

Jak oznámil na svém webu P.C. Roberts, obrací se na něj řada čtenářů s otázkou, jak si mají tento překvapivý krok nového prezidenta vysvětlit. K tomu P.C. Roberts sděluje: Existují dva pravděpodobné důvody. První je možná ten, že útoky, jež proti němu CIA vedla, pokládá prezident za dílo nejvyššího vedení CIA a nikoliv tedy jeho řadových pracovníků. A důvodem druhým může být, že i jeho energie má své limity, takže netouží být odtrháván od své hlavní agendy nadbytečnými spory s CIA. Doufejme tedy, že koná správně.

Jestliže je ovšem i on dalším „podvodem“ jako byl Obama, dozvíme se dostatečně včas.“

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

11:34 Jiří Paroubek: Lhali nám před lety, nebo nám lžou dnes?

Ti, kteří ovládají náš svět, a tím i naše životy, spoléhají na krátkost a nedokonalost naší paměti. …