Lubomír Man: P. C. Roberts ocenil Zemanův postoj

07.04.2015 14:33

Veterán americké politiky, člen někdejší Reaganovy vlády ve funkci ministra financí a tvůrce její hospodářské politiky tzv. reaganomics Paul Craig Roberts, pochválil na svém serveru postoj českého prezidenta Zemana k pokusu amerického vyslance učinit z něj svou loutku.

Lubomír Man: P. C. Roberts ocenil Zemanův postoj
Foto: Hans Štembera
Popisek: Prezident Miloš Zeman

V článku nazvaném: Prezident Zeman sděluje Washingtonu, že Česká republika není americkým protektorátem, Roberts píše:

Jak moji čtenáři vědí, již roky píši o tom, že evropské vlády jsou Washingtonem považovány za jeho vazaly, kteří skáčí jak Washington píská. Už 70 let, což je období zabírající dvě či tři generace, nemají takové dřívější světové mocnoti jako jsou Velká Británie a Německo, svou nezávislou zahraniční politiku. A aby toho nebylo málo, staly se po USA též vazaly EU. Takže pokud jde o suverenitu, jsou země Evropě zaklety dvakrát – nemají zkrátka suverenitu žádnou.

Příští měsíc oslaví Rusko Den vítězství nad nacizmem. Washington řekl svým loutkám, aby se oslav nezúčastnily, a mnohé z nich, včetně kancléřky Merkelové, se žádosti vrchnosti podrobily. Nikoliv však prezident České republiky. Když americký velvyslanec Andrew Shapiro doporučil Miloši Zemanovi, aby účast na ruské oslavě odmítl, vykázal ho tento z Hradu. Češi, prohlásil, byli druzí v pořadí na vyhlazovacím programu nacistů a Rudá armáda je před tímto osudem zachránila.

Samozřejmě, Washington a jeho zkorumpovaní dvorští historikové se mohou přetrhnout v přepisování historie Druhé světové války, aby ji očistili od významu a váhy Ruska pro vítězství nad Německem. V Evropě sice každý už ví, že jde jen o další pokus Washingtonu dirigovat někdejší události bez ohledu na fakta, ale vazalové jsou na své vazalství a ponižování už zvyklí. Nejsou už zkrátka tím, co bývali.

Petr Hájek, který pracoval jako poradce dřívějšího prezidenta Klause, řekl, že americký velvyslanec má za to, že je guvernérem podmaněného území, vydávajícím místním činitelům tohoto území své rozkazy, a že dřívější velvyslanci si mysleli totéž. „Zemanův postoj, kterým odmítl rady amerického velvyslance je jedinou možnou odpovědí. Náš prezident se zachoval jako prezident České republiky a nikoliv jako hlava protektorátu.Spojených států amerických.“

Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…