Lubomír Man: Šlo o pokus zlikvidovat nejen Prymulu, ale i vládu

24.10.2020 15:33

Cítil jsem to od první hodiny, kdy se o Prymulově „zločinu“ začalo na ČT v pátek ráno hovořit. Ta kampaň byla totiž až moc spontánní a jednosměrná.

Lubomír Man: Šlo o pokus zlikvidovat nejen Prymulu, ale i vládu
Foto: Archiv Lubomíra Mana
Popisek: Lubomír Man

Ministr zdravotnictví Prymula si šel do hospody bez roušky, bez roušky v té hospodě s ředitelem ostravské Fakultní nemocnice Havrlantem a poslancem hnutí ANO Faltýnkem o čemsi debatoval - a bez roušky také nastupoval do auta, což je zaznamenáno na fotu paparazziho z Blesku.

Není tedy o čem diskutotvat – Prymula musí jít. A s ním nejraději možná i vláda. Je to názor většiny veřejnosti, jak ČT s pomocí televizního mostu demonstruje v rozhovorech s nejrůznějšími činiteli našeho veřejného i politického života. A na koni a na obrazovce ČT je samozřejmě kohorta liberodemobloku ve složení Petr Fiala, Bartošek, Pekarová – cítí krev.

PRVNÍ ZVLÁŠTNOST: Všichni tito interviewování (včetně vicepremiéra Hamáčka a ministra kultury Zaorálka), bez jediné pochybností či výhrady věří tomu, co uvádí náš nejhorší bulvár. Nuže, jestliže tedy Prymula spáchal to, z čeho jej Blesk obviňuje, musí na post ministra rezignovat. A když nebude rezignovat ze své vlastní vůle, musí ho z vlády vyhodit premiér.

DRUHÁ ZVLÁŠNOST: Takto zkratkovitě jedná i premiér. Aniž by ministra Prymulu vyslechl a zjistil si, do jaké míry je osočení Blesku založeno na faktech, má v případu okamžitě jasno: Prymula porušil pravidla, která on sám národu předpisuje, což je postoj pro člena vlády neúnosný. Prymula tedy musí jít.

Premiér informuje o tomto svém stanovisku prezidenta republiky, který ovšem k řešení, které premiér navrhuje, vysloví svou pochybnost. A je to v ten okamžik, jak se už za pár hodin ukáže, jediný hlas rozumu, který v těch vzrušených dopoledních hodinách v kampani zazní.

Na dvanáctou polední hodinu je ohlášena tisková konference, na které, jak všichni v televizním studiu ČT očekávají, podá Prymula svou rezignaci. Postupně se však tato tisková konference odkládá, až konečně po jedné hodině přichází ministr Prymula před posluchače republiky a sděluje jim tuto novinu: Ničeho proti pravidlům, jimiž se má zabránit šíření Covidu – 19, jsem se nedopustil. A na potvrzení pravdivosti svých slov uvádí jednotlivé kroky, které nikoli v hospodě, ale v soukromém sektoru na Vyšehradě při jednání o plošném testování mezi ním, ředitelem Havrlantem a poslancem Faltýnkem probíhaly.

A je to vše řečeno tak přesvědčivě a nevvvratitelně, že v tu chvíli se celé dopolední a celonárodní hemžení, po němž měl padnout nejdříve ministr a po něm i celá vláda, podobá hemžení much nad podzimním pastviskem.

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

15:52 Zbyněk Fiala: Velké sny a prázdná kapsa

Končící Evropská komise zkouší ještě udat strategii pro příští volební období, s nejasnými návrhy, n…