Lubomír Man: Ve STAN mají novou krev aneb Kde jsou ti normální starostové

24.10.2017 13:41

Už roky se nad českou krajinou nese volání po nové krvi v naší politice, která by tu starou pročistila. Nuže, mám pro vás novinu: nová krev se konečně objevila – a to v řadách starostú (STAN). Probíhá v cévním systému muže, který byl lídrem volební kampaně STANu, a jmenuje se Jan Farský.

Lubomír Man: Ve STAN mají novou krev aneb Kde jsou ti normální starostové
Foto: Archiv Lubomíra Mana
Popisek: Lubomír Man

Poprvé jsem jej spatřil na obrazovce ČT, když členové předsednictva STANu pořádali tiskovou konferenci a právě Farskému co nejvděčněji děkovali za zázrak znovuvstoupení STANu do parlamentu – tentokrát však poprvé jako samostatné strany. O pár hodin později stál už tento vousatý zasloužilý mezi devíti lídry volební kampaně stran, které se do parlamentu probojovaly, a spolu s nimi diskutoval s redaktorem ČT o povolební situaci. A to tak, že ostatním diskutujícím skákal do řeči a po každém takovémto „vskoku" vyčarovala jeho tvář tak triumfální výraz sebeuspokojení nad tím, jak soupeři právě vypálil rybník, jaký jsem u českých politiků dosud nezaznamenal – a to dokonce ani u Kalouska ne. Což bylo sice legrační pozorovat, protože to připomínalo estrádu, ale chyba byla ve zvuku. Totiž v tom, že jsem jej nevypnul, takže jsem, bohužel i slyšel, co to tento nový muž naší politiky ve svých výpadech na všechny strany vlastně sděluje. A řeknu vám jedno: jestliže byly triumfální výrazy Farského po jeho „vstupech" do diskuse cosi dříve nevídaného, bylo to, co povídal, cosi dříve neslyšeného. Tak opulentně to totiž bylo přecpáno podlostí a podpásovostí, že vás nemohlo napadnout nic jiného než tohle: propánakrále, vždyť starostové v naší republice jsou přece už z podstaty své práce většinou slušní lidé, takže jak se mohlo stát, že jejich politické vedení, a to už od figury jejich předsedy Gazdíka, je takovýhle neuvěřitelný póvl? Kde jsou ti slušní a normální starostové, lidé, které na různých akcích potkáváme, a kterých si za jejich projevy na veřejnosti i práci pro lidi tolik vážíme?

Řekněte mi: kde jsou? Ví to někdo? A existuje nějaký recept na to, aby se tváří našich starostů stali oni a nikoliv ona neuvěřitelná a podezřelá parta, která je reprezentuje dnes?

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…