Lukáš Lhoťan: Slovo k počátku 2012 o nás, budoucnosti, islámu a výzvách

02.01.2012 7:29

Vážení spoluobčané, skončil se rok, který byl pro některé z nás úspěšný a pro některé méně, mediálně hysterie kolem takzvané ekonomické krize a zhoršující se ekonomická situace mnoha z nás vede k snižujícímu se zájmu a pozornosti ohledně budoucnosti nás a naších dětí.

Lukáš Lhoťan: Slovo k počátku 2012 o nás, budoucnosti, islámu a výzvách
Foto: Hans Štembera
Popisek: Zvěrokruh

Jak ukazují výsledky sčítání obyvatelstva bylo v právě skončeném roce v České republice o zhruba 800 tisíc dětí méně než před 30 roky. Je až zarážející, že tento katastrofální úbytek dětí nevyvolal větši pozornost v mediích a mezi politiky. Zároveň se, ale ukázalo, že v naši republice přibývá obyvatelstva – a to díky přistěhovalectví.

Otázka masového přistěhovalectví je tak zásadní výzvou pro rok 2012. Někteří přestěhovalci se integrují do společnosti lépe, někteří hůře. Jak jistě mnozí z vás vědí já osobně se věnuji otázce integrace přistěhovalců z muslimských zemí. Jejich integrace je nejsložitějším případem a také nejkontroverznějším.

Je to díky ortodoxnímu pojetí islámu u některých muslimů, který ideologicky nevyzývá k integraci a přizpůsobení evropské, i české, společnosti a kultuře, ale bezpodmínečně požaduje jejich islamizaci. A tak se i naše země stává cílem „ideologického“ džihádu a snahy o islamizaci. Tato snaha není nijak centrálně řízená, nebo součásti nějakého celosvětového plánu, jak se někteří odpůrci islámu domnívají, ale vychází ze samé podstaty ortodoxního islámu, který, slovy orientalisty Miloše Mendla, se násilného šíření víry nezříká“. Teologové ortodoxního islámu definuji islám nejen jako víru, ale i jako politickou ideologii. Slovy pátečního kazatele z pražské mešity „Islám je víra i meč“.

Já osobně se problematice islámu a islamizace České republiky, věnuji již víc jak 12 let. Když jsme poznal skutečnou tvář ortodoxního islámu a českých islamistů, pokusil jsem se naivně o změnu skrze působení v Islámských nadacích a českých mešitách, ale poté co někteří z představitelů českých Islámských nadací ve volbách do obecních zastupitelstev chtěli lhát o muslimských kandidátech strany Suverenita a veřejně tak popřít, že jsou muslimové, odmítl jsme se na tom podílet a opustil jsem organizační strukturu českých mešit a pochopil jsem, že ortodoxní islám je nereformovatelný a dlouhodobě nepřizpůsobitelný evropským podmínkám.

Tehdy jsem se rozhodl začít veřejně upozorňovat na  tento problém a jeho rizika. Napsal jsem o tom i svou amatérskou knižní prvotinu a říkám zcela jasně, že ortodoxní islám je stejnou, ne-li větši hrozbou, pro demokratickou a svobodnou společnost jako je nacismus nebo bolševizmus.  .

Přes to všechno co dnes vím o ortodoxním islámu a islamistech, chci apelovat na vás obyvatele České republiky, aby jste se nenechali strhnout malou skupinkou xenofobů a rasistu a nezačali nenávidět všechny muslimy. Islám je mnohovrstvý a některé jeho proudy jsou pro ortodoxní islám stejným nepřítelem jako naše evropská, křesťanská a židovská civilizace. Jak říká můj křesťanský kamarád, takoví skuteční umírnění muslimové jsou na půl cesty od ortodoxního islámu k lidskosti.

Evropa by se neměla ve vztahu k muslimům uchylovat k tradici pohanské nenávisti a násilí, ale zpět k tradici křesťanské lásky a zásady „milovat i své nepřátele“, jak kázal Ježíš Kristus. A to je mé poselství k vám obyvatelům České republiky:

„Nepomáhejte islamistům a ortodoxnímu islámu projevy nenávisti a xenofobie, ale místo toho s inspirujte u velkých postav české a evropské civilizace a přinášejte mezi muslimské i nemuslimské přistěhovalce poselství lásky a naděje. Staňte se světlem lidskosti a pravdy v moři nenávisti, zášti a lží šířených islamisty a jejich spojenci v evropské společnosti.“

Přeji vám co nejvíce štěstí, úspěchu a požehnáni v roce 2012 a aby byl tento rok pro vás a vaše rodiny rokem lepším než minulý rok 2011.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jan Campbell: K věčnému míru

11:24 Jan Campbell: K věčnému míru

V mnoha zemích na světě, nehledě na harašení zbraněmi, tisknutí bezcenných dolarů a euro, dodávek zb…