Lukáš Lhoťan: V Českých Budějovicích působí přední český islámský radikál - vzniká tam mešita?

25.12.2015 17:20

Již je to deset roků, co Česká televize zveřejnila publicistický dokument o islámském extremismu Infiltrace – Já, muslim. Dnes by si již asi naše státní televize nedovolila zveřejnit nic kritického k českému islámu a islamismu.

Lukáš Lhoťan: V Českých Budějovicích působí přední český islámský radikál - vzniká tam mešita?
Foto: Archiv
Popisek: Modlící se muslimové v mešitě

Jednou z hlavních postav dokumentu byl učitel z mešity na Černém mostě, který byl natočen skrytou kamerou, jak hlásá podporu teroristických útoku na židovské civilisty a zabíjení cizoložných žen. Tento muslim se z České republiky odstěhoval, ale dnes se vrátil a jeho rodina si opět hraje na umírněné muslimy.

V televizním pořadu Já, muslim nebyl učitel identifikován jménem, ale na základě mých osobních poznatků a archívu, jej mohu s klidem identifikovat veřejně. Šlo o doktora Mohameda At-Tashiho, který pochází z Jemenu. Byl aktivním členem muslimské komunity v Olomouci a později v Hradci Králové. Patřil k užšímu kruhu českých islamistů a byl školitelem politického islámu.

Po zveřejnění dokumentu Já, muslim se stáhl z veřejného působení a později odešel zpět do Jemenu. Dnes je již ovšem z Jemenu zpět v České republice a usadil se v Českých Budějovicích. V tomto městě vzniká muslimská komunita a je jen otázkou, jestli jeho přítomnost je jen náhoda, nebo jde o něco více?

Pan doktor At-Tashi dnes působí v nemocnici České Budějovice na sekci Endoskopie (Gastroenterologické oddělení) a jeho rodinní příslušníci vystupují v mediích, jako ukázka umírněných muslimů. Ukázka například zde.

Nevím, jestli se pan doktor At-Tashi vzdal svých radikálních názorů, ale rozhodně bych byl obezřetný. Ono se taký brzy můžeme dovědět, že v Českých Budějovicích vzniká mešita a on může být jedním z dohlížitelů českých islamistů, aby i tato mešita byla pod jejich kontrolou jako mešity v Brně, Praze, Teplicích a Hradci Králové.

Televizní pořad Infiltrace - Já, muslim

Svědectví infiltratora po 10 letech

Vyšlo na eportal.parlamentnilisty.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

12:17 Ivo Strejček: 20 let členství ČR v EU - pozitiva se hledají těžko

Dvacet let od vstupu České republiky do Evropské unie je významným výročím v historii naší země a za…