MMR: Sdružení místních samospráv ČR chce obejít pravidla přidělování dotací

23.03.2017 10:22

Pravidla rozdělování podpory pro nestátní neziskové organizace (NNO) platí pro každého žadatele stejně. Úspěšní žadatelé získají z Ministerstva pro místní rozvoj (MMR) přes 184 milionů korun. Sdružení místních samospráv ČR však mezi nimi není. Přestože při podávání žádosti udělalo formální chybu, nenárokové dotace se nyní všemožně domáhá. MMR však, ani přes nátlak, žádné výjimky či rozdíly v žadatelích dělat nehodlá.

MMR: Sdružení místních samospráv ČR chce obejít pravidla přidělování dotací
Foto: Ministerstvo pro místní rozvoj
Popisek: Ministerstvo pro místní rozvoj.

Pokud by se všichni neúspěšní žadatelé chovali stejně jako Sdružení místních samospráv ČR, mohli bychom rovnou pravidla zrušit a rozdávat dotace, jak se nám zlíbí, nebo se vrátit do dob losovaček. Ještě minulý týden jsem počítala s možností vyhlášení druhého kola dotací pro neziskovky, nyní to však nevidím jako reálné. Např. Horská služba potřebuje daleko více zdrojů, než o jaké požádala v rámci dotace pro NNO. Zbylé prostředky by tak mohly jít právě tam,“ uvedla ministryně pro místní rozvoj Karla Šlechtová.
 
Nestátní neziskové organizace mohly na MMR do 12. prosince 2016 předkládat projekty zaměřené na oblast regionální politiky, cestovního ruchu, bytové politiky, stavebního řádu a územní soudržnosti. Sešlo se celkem 103 žádostí o dotaci na podporu nestátních neziskových organizací s celkovým požadavkem přes 279 milionů korun. MMR poskytne podporu v objemu více než 184 milionů korun. Seznam schválených žádostí je uveřejněn ZDE.

Mezi úspěšnými žadateli je např. Národní síť Zdravých měst ČR, Klub českých turistů, Sdružení nájemníků České republiky, Liga vozíčkářů či Horská služba. Mezi 32 nestátních neziskových organizací bude rozděleno více než 184 milionů Kč. Největší díl, celých 140 mil. Kč, bude přidělen Horské službě ČR, o.p.s.

Pro úplnost seznam všech neúspěšných žadatelů  ZDEPřestože jsou pravidla pro národní dotace daleko jednodušší v porovnání s žádostmi o ty evropské, je třeba být při podávání žádosti o nenárokové dotace stejně pečliví. Národní dotace sice nekontroluje audit Evropské komise, ale podléhají přísným kontrolám Nejvyššího kontrolního úřadu.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…