Martin Kavka: Paní Merkelová se asi dočista zbláznila

29.08.2016 21:37

Země si prý nemohou určovat, zda na svém území chtějí islámské uprchlíky anebo ne. Prostě je asi musí přijmout a dostát tak svého dílu obohacení.

Martin Kavka: Paní Merkelová se asi dočista zbláznila
Foto: bundeskanzlerin.de
Popisek: Angela Merkelová, německá kancléřka

Každý den se ukazuje, že nejsme suverénní země v rámci Evropské unie, ale jen kolonie Bruselu, tedy lépe řečeno kolonie některých představitelů evropských zemí, které mají vliv na politiku Evropské unie. A to politiku nejen zásadní, ale také destruktivní.

Zatímco Němci sami přiznávají, že integrace uprchlíků je a bude problém, tak jedna z nejmocnějších žen světa dělá, že nevidí, že neslyší. Nebo nechce vidět a nechce slyšet. Ono to je v důsledku jedno, protože výsledek je ten samý. Mlčení Berlína, když se něco děje v souvislosti s islámským terorem a nátlak na všechny země, které odmítají přijímat uprchlíky z islámských zemí. Nevím, co madam Merkelová sleduje svojí politikou, ale zájmy Německa to rozhodně nejsou. Nechám to na Němcích, přestože se nás to co se děje v Německu nepřímo dotýká, ale nepochopím, proč Merkelová vnucuje i dalším zemím svojí vizi. Pokud chce Německo, tedy její politici, přijímat uprchlíky, ať je přijímá. Nemám s tím nejmenší problém. Na rozdíl od Němců, kterým se tato vítací politika již pomalu začíná zajídat a jak se vyslovit bavorský ministr Markus Söder, tak uprchlíky je třeba poslat zpět, odkud přišli, protože jejich integrace je nemožná.

Dnes už také víme, že bruselským úředníkům nezáleží na tom, jaké dopady tohle vše bude mít na Evropu. Jak řekl řecký eurokomisař Avramopulos „Důsledky uprchlické vlny nás nezajímají“

Jasně, že nezajímají. Jak dále řekl, oni nemusí bojovat o hlasy voličů a po skončení jejich období jim naběhne každý měsíc tučné vyslužné, které jim přichází z daní těch, které je nezajímají. Tedy nezajímají, pokud platí daně.

Ono je stejně zajímavé, že politiky nejvíce zajímají peníze jejich voličů, ale ne jejich názory. Vlastně ne, názory je zajímají, ale takové, které jim přinesou hlasy. Jako například ještě více sociálních dávek, vyšší minimální mzda, vyšší zdanění bohatých a ještě bohatších. To slibují ostošest a občas i plní. Co na tom, že vedou stát ke krachu, protože někde se na ty jejich sliby musí ty peníze vzít.

Sobotka si také hraje na hrdinu, že zde nechce velkou islámskou komunitu. Blíží se krajské volby a tím co řekneš, nezarmoutíš, hlavně když se to pak dá okecat, že sice povinné kvóty nepřijmeme, ale dobrovolně si vezmeme uprchlíky i nad rámec požadavků. Vlk se nažere a koza zůstane celá.

Ať se pak nikdo nediví, že lidé volí košili, která je bližší než kabát a raději naslouchají Miloši Zemanovi, který se sice stal prezidentem za pomoci lží, ale i když to nemyslel možná tak vážně, protože i jemu jde o to být opět prezidentem, tak jeho věta, kterou řekl paní Merkelové, obsahuje hodně pravdy.

„Své hosty neposílejte na oběd k sousedům“

Psáno pro blog.idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: Co chtějí muslimové

12:17 Petr Hampl: Co chtějí muslimové

Denní glosy Petra Hampla.