Martin Koller: Hradní trenýrky... A co za tím hledat

21.09.2015 17:48

Kdekdo si mohl na Novikách.cz/Právu přečíst článek zabývající se rudými trenkami vlajícími nad Pražským hradem. Článek byl podán, jak jinak, než ve smyslu každodenní novinkářské negativní protizemanovské propagandy v primitivním stylu předlistopadových politruků a novinářů. O objektivitu se tam už ani nesnaží.

Martin Koller: Hradní trenýrky... A co za tím hledat
Foto: ČT
Popisek: Martin Koller

Kdekdo si mohl na Novikách.cz/Právu přečíst článek zabývající se rudými trenkami vlajícími nad Pražským hradem. Článek byl podán, jak jinak, než ve smyslu každodenní novinkářské negativní protizemanovské propagandy v primitivním stylu předlistopadových politruků a novinářů. O objektivitu se tam už ani nesnaží.

Avšak aspoň na chvíli jsme si mohli oddechnout od propagandy proislámské a protiruské, především ve formě komentářů známých objektivních expertů.

Nevím, zda prezident Zeman nosí červené trenky, obzvláště uvedených rozměrů, schopné oplachtit historickou pirátskou loď. Česká mediální propaganda – podporovaná i ze zahraničí – o něm tvrdí, že je permanentně opilý. Totéž tvrdí jiná propaganda o panu Kalouskovi; zatímco další nás informuje o tom, že vládce na Hluboké pan Schwarzenberg se nekontrolovaně pomočuje, pročež nosí pleny pampersky. Nic u uvedených informací není jednoznačně a důvěryhodně prokázáno a svědčí to o úrovni českých médií, jejich redaktorů a majitelů, ale rovněž čtenářů. Přesto se uvedené informace či spíše pomluvy na internetových diskusích notoricky opakují.

Každopádně informace o prvních dvou pánech by spíše mohla sloužit jako reklama pro výrobce alkoholu. Jak prezident Zeman, tak bývalý ministr Kalousek nepopiratelně disponují záviděníhodným intelektem a verbálními schopnostmi ve srovnání s velkou většinou českých politiků. Ti naopak působí jako bezvýrazná šedá masa bez vlastní myšlenky – i v případě, že se napijí.

Když se člověk podívá na prezidentovy poradce, z nichž jeden je údajně agentem CIA, a to už více než deset let, pokud si správně pamatuji, nelze se divit, že takzvaní recesisté ze skupiny ZTOHOVEN znají (?) prezidentské spodní prádlo a dostali se bez problémů až na střechu Hradu. Vzhledem k tomu, že prostor hájí početná armádní stráž a rovněž ochranka v civilu podřízená Ministerstvu vnitra, jedná se o ukázku nevalné profesionality, nebo neuvěřitelného zpolitizování, ne-li zrady bezpečnostních složek. Nelze vyloučit ani spolupráci, případně někým nařízenou spolupráci členů ochrany, nebo zaměstnanců na Hradě. Hrad je totiž rozměrná, složitá a nepřehledná stavba, kde není jednoduché se dostat na střechu, pokud se nejedná o přesun z jiné střechy. Nelze totiž vyloučit, že došlo k přesunu po střeše ze sousedního objektu. Nicméně i něco takového by měla zaznamenat ochranka a kamerový systém. V takovém případě by musela zaregistrovat i vyvěšení trenek a chytit pachatele na ústupu. Každopádně Hrad není nějaký panelák, kde se vyjede výtahem a z posledního patra vedou schůdky k poklopu na střechu. Takže je zde otázka, jak se takzvaní recesisté dostali nejen do chráněných prostor (pokud nepřišli na střechu jinudy), pohybovali se tam bez kontroly, přesně se orientovali, kam mají jít, a překonali zamčené dveře do půdních prostor, odkud je přístup na střechu. To vše by zavánělo možností spolupráce někoho zevnitř. Nakonec se prý jednalo o prosté použití lešení. Ovšem i lešení mělo být pod kontrolou. Přes něj se dá vniknout do budovy oknem. A představte si ten komiks, že by došlo k vyvěšení skutečného prezidentského prádla. Takže i v případě lešení se jednalo minimálně o zanedbání povinností nebo přehlédnutí, možná i vědomé.

A prý jsou naši vojáci a příslušníci Policie ČR připraveni nás chránit před islamisty. Vystoupení generála Bečváře vyznívá v této souvislosti jako z pořadu Vtip za stovku. Inkriminované červené trenky by měly následně viset nad ministerstvy obrany a vnitra a sloužit jako standardy na přehlídkách dobře placených profesionálů.

Na dnech NATO se ozývá nadšený potlesk na adresu bojovníků, kteří nedokážou ochránit ani střechu v centru Prahy. Pan Kocáb zpívá, že jsme tu měli Absurdistán. Opravdu měli?

Podle slovníků a Wikipedie je recese výstřední žertování založené na šokování veřejnosti nesmyslným chováním. Hospodářská recese je ústup a pokles. Jako pokles lze hodnotit i věšení trenek na Hradě partou ZTOHOVEN. Především prezidentská vlajka není soukromým praporem prezidenta Zemana. Byla i vlajkou prezidentů Havla, Klause a dokonce i Masaryka. V zahraničí by takové chování nebylo možné. Bohužel se náš stát díky „recesistům“ opět prezentoval jako stát sprosťáků pohrdajících tradicemi. Je to stejná úroveň recese jako kohoutovská masturbace v kostele nebo prezentace bojovnic za demokracii Pussy Riot s kuřaty.

Recesisté se dříve nikdy nemaskovali, takže se navíc jedná o zbabělce. Recese byla historicky obvykle zaměřena proti nešvarům ve společnosti. V roce 1936 byl založen klub pražských recesistů. Dokladem jejich názorů jsou věty: „Celý život nás mladé lidi vede do prdele. Bařtipáni a jeremiášové se na nás smějí ze všech koutů, bakuřové vládnou světem.“ Text je evidentně aktuální i dnes.

Samozvaní recesisté ze ZTOHOVEN jsou přesně na druhé straně politického spektra než pražští recesisté, kteří byli vlasteneckými mluvčími většiny národa.

Pochybuji, že se takto předvedli zadarmo, přičemž plátci mohou být domácí i zahraniční. Někdo červené karty, jiný červené trenky. Dále účelově zapomněli, že recese není politická propaganda a urážka státního symbolu. Bohužel zaměňovat sprostotu a recesi je u nás politickým standardem, zvláště když zoufale chybí smysluplná a přesvědčivá argumentace. Docela by mne zajímal komentář na Novinkách, kdyby někdo zavěsil nad Hlubokou obří pampersky v zelené barvě islámu vyzdobené bílými půlměsíci a hvězdami, nejlépe mokré. I když ty hvězdy by mohly být i americké.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…