Martin Komárek: Babiš a mrtvoly

30.10.2017 15:31

Novináři hledají, kdo kde a s kým. Většinou vědí o tom houby a tak spekulují. Papouškují, co řeknou politici a skočí na každý špek.

Martin Komárek: Babiš a mrtvoly
Foto: Daniela Černá
Popisek: Poslanec Martin Komárek v Ostravě.

Poctivě přiznávám, že nevím, jak bude vypadat příští vláda. Volební matematika říká pouze to, že ji složí Babiš a má možnost si vybrat to nejvýhodnější pro něj. Tím spíš, že prezident ho téměř jistě podpoří.

Podstatné je něco jiného.

Polistopadový politický systém padl a už nikdy nevstane. ODS už nebude nikdy větší. ČSSD je mrtva, Kalouskův podvod TOP 09 je mrtev. Komunisti možná budou žít, ale jen na okraji. Okamurův podvodný projekt v těchto volbách triumfoval, ale v dalších ho už Okamura, přes skvělé handlířské schopnosti neprodá. Pirátům naházeli hlasy lidi, pro které je Babiš ekl, ale vědí, že tradiční strany zcela zklamaly. Je to nejlepší výsledek Pirátů v jejich historii s prognózou na padesát tisíc let dopředu.

Jestli se někde, jak myším a a jinému hmyzu podaří přežít lidovcům či starostům je nepravděpodobné, byť taková zvířátka jsou poměrně odolná.

Jak to bude dál?

Babiš je schopný člověk. Je obklopen schopnými lidmi. Bude vládnout nikoli špatně, pokud ho na kolena nesrazí světová krize. Na ni je každý český miliardář, byť premiér nejen krátký, ale i úzký a krátkozraký.

Za čtyři či o něco méně let proti němu vstanou nové politické síly. Nebudou to polomrtví ani umrlci, kteří se ještě budou plácat po chodbách sněmovny.

Vzniknou minimálně dvě strany, které mohou v příštích volbách Ano porazit. Tím spíš, že Ano bude v obrovském pokušení opít se mocí a kumulovat ji.

Jaké to budou strany?

Pravděpodobně nová moderní levice. Nemůže vzniknout na páchnoucích mršinách komunistů či socanů. Bude to nový projekt vedený silným a velice komunikativním vůdcem, hezkým chlápkem v rozhalence, či ještě lépe hezkou dámou s velkým výstřihem.

Tou druhou silou bude liberální strana pro mladší proevropské a protibyrokratické voliče, pro které je Ano zpátečnické a Piráti parta nadšených ajťáckých amatérů, což je jistě mnohem horší, než zpátečnictví.

Tuhle stranu, jak jinak, povede buď pohledná mladá dáma s velkým výstřihem, nebo štramák v rozhalence.

Jasně, nejsem naivní a vím, že naši „velcí kluci“ neboli partička miliardářů to zkusí nějak pootočit. Domnívám se ale, že se jim to nepodaří a politika za čtyři roky bude chvála Bohu úplně jiná. Samozřejmě lepší, neboť horší vskutku být nemůže.

Novou stranu může založit kdejaký hejhula.

Vašlo na komarkovynoviny.cz. Publikováno se souhlasem autora

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…