Martin Konvička: Brno, Staromák, Teplice a Kadibudka - přenesení války na území nepřítele

13.09.2016 18:36

Psal jsem v poslední době strašně málo, spíš jsem se pokoušel konat. Skoro po každém veřejném vysvětlení jsem si sliboval, že bude vysvětlující blog, jenže z toho vždy sešlo v přípravách na další aktivity. A tak nabízím jeden souhrnný.

Martin Konvička: Brno, Staromák, Teplice a Kadibudka - přenesení války na území nepřítele
Foto: Hans Štembera
Popisek: Martin Konvička

Po rozpuštění Bloku proti islámu (který se, žel a zčásti i mou chybou, stal z větší části osobním lénem jisté korpulentní političky, využívaným, dvojnásob žel, jako "podvozek" k záchraně jisté nejmenší a nejztracenější parlamentní strany) jsem s tou inteligentnější, leč méně pracovitou, hůře organizovanou a svéhlavější většinou členstva Bloku přemýšlel, co dál - jak znovu "postavit" autentickou antiislámskou sílu, jež by islám odmítala ne protože že je jiný, cizí, "barevný" nebo konkurenční, ale prostě proto, že je špatný. Sílu liberální, svobodomyslnou, otevřenou a schopnou přispět ke směrování tuzemského odporu proti islámu ... Některé čtenáře možná překvapí, že přibližně v době, kdy se Blok rozpadal, došlo k malému "puči" i v tuzemských facebookových komunitách. Mnozí z výtečníků, kteří mě před rokem kritizovali za spojenectví "se strašnou Volfovou", mě nyní za rozchod s toutéž Volfovou prokleli. Prožíval jsem si zkušenost padlé veličiny a abych ji neprožíval zas tak intenzívně, vedl jsem zahraniční exkursi studentů zoologie. 

Pro "antiislám" stále platí dvě zásadní premisy, které jsem razil už jako předseda Bloku. Za prvé, prioritou je politická práce, protože - slovy Miloše Zemana - věci lze měnit buď u volební urny, nebo kalašnikovem, a to druhé neumím a nechci. Za druhé - celý problém s islámem je jen důsledkem našich vlastních vnitrocivilizačních problémů, rozkladu západních hodnot (ať je chápeme jakkoli), ztrátou hrdosti, lásky a sebe-lásky (druhé podmíňuje to první), našeho hnusného chování k našim skutečným bližním ... Třetí premisu razil jsem ještě dříve, ještě jako "tvář IvČRN". Je třeba postupovat ofenzívně, islám konfrontovat, nebát se, tím mohamedány vnitřně oslabovat, nakopávat deislamizaci coby vnitřní a individuální proces každého jednoho alláhovce. 

O "antiislámskou politiku" je v tuto chvíli obstojně postaráno. Jsou zde nalevo SPD se Zemanovci, na pravici se klubou Patrioti se Sládkem a řada menších uskupení, ztuha se rodí "Apači"... ledacos jsem vynechal. Do toho se antiislámistou zničeho nic stal starý vexlák Babiš. Krajské volby otestují vzájemnou sílu těchto uskupení a snad spustí fúzovací proces. Brzká budoucnost odhalí Babišovo fixlování falešnou kartou. Druhý problém není řešitelný ze dne na den, ale i zde se vlastně ubírá k dobrému, čím dál tím více lidí okolo si uvědomuje, co je v životě vlastně důležité; přibývá otevřeně antiislámských umělců, vědců, mediálních tváří..  Největší ztráty tak rozbití antiislámské scény přineslo ve třetí oblasti. I bylo třeba krapet aktivistovat. 

Brno - Ramadán po Česku

Oslavit Ramadán před mešitami jsme chtěli už v rámci BPI. Nabízelo se, udělat to rozpadu navzdory, pokusit se si to užít, třeba i pozvat čerstvě bývalé spojence? Plány byly zpóčátku nevinné (sud, prase, nějaká ta muzika), ale hygienické předpisy, městské obštrukce a další a další donutily nás pojmout celý podnik happeningověji, namísto mejdanu (který jsme chtěli) tam hrát divadlo, a ještě mu dát nějaký obsah. A tak se zparodovali intoši i debilní městské předpisy o pití na veřejnosti ("odhalení uměleckého díla"), koukalo na krásné holky v retro šatech i prádle (ta taškařice měla i Ideu - ukazovalo se, v čem chodily předchůdkyně dnešních sluníčkářek a končilo to sluníčkářkou Budoucnosti - v burce), no a nakonec pálila "špatněpřeloženákopienepřeložitelnésvaté knihy", však víte, který vtipný spisek myslím (a zjašenci z Žít Brno mě hned trestně oznámili, bude to důležitý spor hlavně kvůli precedentům). 
Akce se prostě podařila, média mohly šílet, ale zajímavější byly reakce "uvnitř" antiislámské scény. Odhalila se spousta pokrytců a sucharů a puritánů a ... tak. 

Jak to v Brně vypadalo, uvidíte třeba tady: 

 

Staroměstské náměstí, 21.8., Okupanti obsazují Prahu

Víc se to podařit nemohlo - teď vnímám očima přímých účastníků - nebýt tedy té "paniky", která možná byla, možná nebyla, ale to vyšetří až policie (a odhalí viníky, jsou-li jací). Skutečné tornádo se pak ale rozpoutalo mediálně. Přesněji - ono bylo rozpoutáno mediálně, my ještě čekali, než nám policisté zkontrolují doklady, a média už popisovala pomalu válku v centru Prahy, a my jen zírali. Politická scéna se odhalila. Borci na ten hoax naskakovali jak mouchy na mucholapku. Naivní trouba Fiala z ODS, hustopřísný Stropnický, popletové Sobotka a Chovanec z ČSSD, věrní kamarádi za hrob z Úsvitu, nemluvě o komplet kavárenské scéně, a nemluvě o půlce scény antiislámské. V tom víru vášně uklouzl i president Republiky. Babiš a Okamura mlčeli jako hrob, jsou chytří. ... Během pár dnů se médiím podařil skvělý overkill, dnes o věci vtipkují chlapi v hospodách na mém senátním Táborsku, veřejné mínění se dokonale otočilo. 

VIDEO třeba zde:


Teplice, 29.8., Růže pro muslimku

Ten žertík jsem si hýčkal už od léta 2014, kdy jsme v teplickém parku vůbec poprvé konfrontovali tamní Abduly a jejich doprovodné stany stánkama s přeškrtnutou mešitou. Na základě tehdejší zkušenosti jsem věřil, že muslimky budou zděšeně utíkat, kdežto nemuslimky nás budou vítat a obdivovat... 

Dost věcí se nepodařilo. Příliš překombinovaný plán, jak na místo nahnat média, jich tam nahnal příliš mnoho, spolu s policisty, takže jsme nakonec přepadli mírně vydivočené dámy všech věrovyznání obklopeni houfy kamer a uniforem a člověk se opravdu neodvázal. Skvělá byla součinnost Tepličáků, obnovili jsme dávné dobré vztahy. 

Reakce tamních dám překvapily. Zhruba půlka nemuslimek květinu odmítla - někdy i s odporem vůči naší akci a mně - zhruba třetina muslimek přijala. Některé ji pak zahodily, ale některé fakt potěšila, vnímali jsme náznaky flirtu i údiv, že za ty kytky nechceme zaplatit... 

Holt je svět krapet diferencovanější, než by se na prvý pohled zdálo, trvaly dozvuky Prahy, možná i v Teplicích se věci někam posunují.  

VIDEO třeba zde:

Saudská ambasáda, 11.9., S humorem do Mekky

Jedno bylo předem jisté, že Staroměstské náměstí nepřekonáme. Z posledních sil vylovil tvůrčí tým z bahna své kreativity hádždž, pouť do Mekky, kam Saudové vlastně nepouštějí normální lidi, která je takovým vrcholem pozemského žití dobrého mohamedána - a která nabízí spoustu parodovatelných okamžiků. Hádždž není, jak by si mohl myslet naivní Zápaďan ve své aroganci, jakýsi och - tak - obdivuhodný folklórní rituál. Je to obrovský prožitek kolektivního souznění, perverzně vojáckého duchovna, představte si ... Před poutí si ostříháte vlasy, jste-li muž, omyjete se, pak se postíte, zdržíte sexuálního styku ... Život vám po těch několik dní organizují instruktoři, s důrazem na každý detail. Jedním z vrcholů poutě je den, kdy v poledne naběhnete na planinu Arafat a tam do večera stojíte, ve vyrovnaných řadách, 1 000 000 mužů a žen v bílém oděvu, vy plešatí a fousatí, ony v závojích, v tom vedru a pouštní výhni, z toho by chytil alláha každý... Máme i v Česku lidi, kteří to absolvovali, a to na obou stranách barikády. 
To, co provedl magistrát, bylo nehorázné. Je vidět, že v Česku lze leccos vyvádět před mešitou, leccos v lázeňské skoro-no-go-zóně, leccos na náměstí plném mohamedánských turistů a sluníček všech národností, ale nic před ambasádou Veliké Saudie, vládkyně pouští, ropy i Bílého domu (soušku Krnáčovou nevyjímaje). Ouřad ví, kde sedí budoucí místodržící ... 

V kroužku policistů, hájících islám před znevážením (a tím de facto uplatňující právo šária) spatřen byl jistý Judr Potměšil, státní zaměstnanec a autor českého pojednání o islámském právu. Holt expert. 
V médiích se záhy objevilo, že jsme měli kamenovat kadibudku. Nesmysl. Kaaba se nekamenuje, Kaaba se obchází a ohmatává. Kamenuje se šajtán, další z bodů programu. Jak měl vypadat šajtán, to se nedozvíte, jedině snad při repríze představení. Je zajímavé sledovat, jak média pletou páté přes deváté. 

Odmaskovává se pokrytectví "kavárny". Najednou nevadí saudská politika a stav lidských práv (kritizují je i mnozí muslimové), vadí - znesvěcení kaaby (= kadibudky). Masky padají tak rychle, že to rychleji nešlo. 

VIDEO třeba zde 

Následná afterparty byla famózní. Slíbil jsem tam Janu Jandourkovi (hodný typan, jen trochu dezorientovaný), že mu budu dělat vztahového kouče. Taky jsem tam vedl přisprostlé řeči o Ivaně Svobodové, redaktorce Respektu, se kterou udržujeme love-hate tajný platonický vztah. Pak jsem jel domů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…