Martin Konvička: Islamisty je třeba z ČR vyhostit a ne přijímat tisíce dalších!

30.05.2015 9:06

V pátek dne 29. 5. 2015 došlo v Olomouci k bezprecedentnímu incidentu, kdy skupina mladých muslimů – zahraničních studentů University Palackého – napadla občany, sbírající podpisy pod petici organizovanou hnutím Islám v České republice nechceme.

Martin Konvička: Islamisty je třeba z ČR vyhostit a ne přijímat tisíce dalších!
Foto: ReproFoto: ČT
Popisek: Martin Konvička z iniciativy Islám v ČR nechceme v pořadu Hyde park

Petice vyzývá vládu k odmítnutí takzvaného přerozdělení imigrantů, které připravují orgány EU a které by znamenalo skokový vzrůst počtu příznivců islámu v České republice.

Útok je jasným důkazem toho, že naše obavy z agresivity islámské ideologie jsou naprosto oprávněné. Útočníci bránili organizátorům petice v naplňování jednoho ze základních ústavních práv občanů, práva petičního, a tím dokázali, že neakceptují základní hodnoty, na nichž stojí demokratické zřízení v naší zemi. Je znepokojivé, že se jednalo o universitní studenty. Ti jsou obecně pokládáni za elitu mezi tuzemskými muslimy a například zástupci bezpečnostních služeb je pokládají za menší bezpečnostní riziko, než jaké představuje současná vlna imigrantů ze Středomoří.

Iniciativa Islám v ČR nechceme vyzývá vedení University Palackého, aby se k incidentu postavilo čelem a vyloučilo všechny studenty, kteří se zúčastnily útoku na petiční stánek, včetně zcela nepřípustného agresivního verbálního útoku na občany České republiky – kdo nectí základní hodnoty demokratické společnosti, nemá právo být členem akademické obce. Současně vyzýváme příslušné státní orgány, aby zahájily proces vyhoštění útočníků. V neposlední řadě vyzýváme rektory českých universit, ministerstvo školství a vládu, aby neprodleně přehodnotili současnou praxi při přijímání zahraničních studentů z islámských zemí – ekonomický přínos pro university nevyváží útoky vůči Ústavě a demokratickému zřízení země.

Doc. Mgr. Martin Konvička, Ph.D.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…