Martin Konvička: Solidaritu s uprchlíky... Kardinální důkaz nejdivočejších teorií

22.06.2015 7:33

O tom, že tvář či somatotyp člověka vypovídá o povaze, spekulovali už staří Řekové. Hodně lidí, i přátel, mě kritizuje, že ty dávné úvahy rozvíjím až ke vztahu mezi vztaho-sexuálními preferencemi a politickými názory. Co nadělám..

Martin Konvička: Solidaritu s uprchlíky... Kardinální důkaz nejdivočejších teorií
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Martin Konvička a Jana Volfová na tiskové konferenci k Bloku proti islámu.

.. když nám tuzemské dění okolo "uprchlické krize" poskytuje hojnost důkazů. Vztah k možná nejzásadnější politické otázce na příští staletí lidi obnažuje. Respektive, někteří z nás se obnažují, přestože tolik kulturních vzorců z různých částí světa, od "západních" vojenských uniforem či oblekové kultury po mohamedánská pyžama s neholenou tváří pro muže a prostěradla přes hlavu pro ženy, mají právě lidský somatotyp schovat, a tím v těch citlivých otázkách nastolit aspoň zdánlivou rovnost. 

Pro připomenutí: Zde http://martinkonvicka.blog.idnes.cz/c/356167/O-sadomasochismu-hedonismu-a-ctyricetiprocentni-mensine.html jsem psal o tom, jak důležitou součástí sexuality nemalého procenta z nás (odhaduje se až 40% populace) je vztahová a postelová hierarchie, D/s sex, možná dokonce něco bolesti - a jak lze D/s polaritu vystopovat i ve společenských postojích (teritorialita/neteritorialita, konzervatismus/novátorství, kontrola/buřičství). Tady http://martinkonvicka.blog.idnes.cz/c/357013/Frojde-na-tebe-dojde-zejmena-v-politice.html jsem ten směr úvah rozšířil na celou společnost, zejména na to, jak se osoby s komplementárními polaritami v dnešní společnosti často neumí najít a jak, místo aby spolu randili (atd.), ale také kamarádili, naslouchali si a doplňovali se, spolu komplementární polarity často vedou tichou nevyhlášenou válku - neviditelné bitevní linie se táhnou po profesních liniích, ale i mezi fanoušky různých hudebních žánrů či politických směrů. 

K dnešnímu blogu mě inspirovala galerie Solidaritu s uprchlíky přijímám. Něco přes 200 fotek (když pominu plyšáky a kočičky), na nichž se ti, kdo se dnes staví do pozice solidárních a mravných, fotografují s tučně uvedeným sloganem, aby tedy ukázali, jak ohromní a fajn lidé tvoří tu naši pro-imigrační menšinu ... Menšinu, která naprosto odmítá poučení ze západoevropské zkušenosti, explicitní varování tajných služeb, neméně explicitní varování některých afrických a blízkovýchodních vlád a jednoduše trvají na tom, že musíme být takzvaně solidární - a to přes dlouhodobě skoro jisté výsledky v podobě městských ghett, vzrůstu násilností včetně násilí na ženách, zátěže pro sociální systém a další rozklížení společnosti. Odkaz na galerii je zde.    
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1006232742744672.1073741832.110134342354521&type=1  

Ta gelerie, toť kardinální důkaz. Zkopíruji zde pár vybraných fotografií, na nichž se pokusím ilustrovat, co mám na mysli. Doufám, že fotografovaným nebude použití těch fotek vadit - ostatně jejich zveřejněním na facebooku je dali taknějak v plen široké veřejnosti. Pokud jim vadit budou, nechť hrají fér a někde pro změnu použijí moje fotky. 

Slečna neukazuje mnoho (stylizace závoje?), ale zaujmou nápadně velké oči, štíhlé ruce a taky pohled stranou, mimo kameru. Tak velké oči jsou jako stvořené pro oddaný pohled, v němž se snoubí podřízení, trocha strachu a nezměrný vděk.
 
Slečna neukazuje mnoho (stylizace závoje?), ale zaujmou nápadně velké oči, štíhlé ruce a taky pohled stranou, mimo kameru. Tak velké oči jsou jako stvořené pro oddaný pohled, v němž se snoubí podřízení, trocha strachu a nezměrný vděk.
 
Variace na stejné téma, možná dokonce stejná slečna? Ty oči jsou
 
Variace na stejné téma, možná dokonce stejná slečna? Ty oči jsou "telecí" (v tom nejlepším smyslu slova!), letáček, evokující závoj, má možná zakrýt smyslně pootevřené rty. Přesně takto, jen v brunet variantě, si někteří muži představují "kouzlo Orientu".
 
Jenom zdánlivě jiný typ sebestylizace.
 
Jenom zdánlivě jiný typ sebestylizace. "Ztracené kuřátko", choulící se do sebe v nehostinném světě. Klubíčko, minimální zábor prostoru. Zato tvář slečna ukazuje - stejně jako "nedbale" rozcuchaný účes.

'Zatímco poselství vysílaná těmi slečnami jsou snadno rozklíčovatelná - protože "mačo" chapíci o svých preferencích občas, zejména okolo 5. piva, rádi mluví a protože ty preference pronikly do mainstreamového čtiva (série o AngelicePadesát odstínů šedi, kdejaký romantický seriál), jsou poselství mladých mužů rozklíčovatelná už hůře. Dámy, kterým by se níže vyfotografovaní týpci možná i líbili, totiž o svých preferencích skoro zásadně nemluví - stydí se za ně. Nemají to totiž jednoduché, kulturní mainstream - všem gender-feministickým kecům navzdory - totiž nikdy nepřestal prosazovat představu "chlapáckého" chlapíka a něžné partnerky. A protože dominance bývá konformní, tak ony dívky a dámy nejednou trvají na tom, že jejich ideální partner "vlastní motorku, jo a taky kvér", ale současně by měl být poslušný a něžný. Trochu kvadratura kruhu. 

Gentleman na snímku je něžný skoro určitě, ač to marně zakrývá nedbalým hipsterským vousem. Chcete jej, dámy? Jistě, chtělo by to zlepšit svalový tonus - kulturista z něj nebude, ale lepší to být může - na což parádně sedí úsloví o krátkém dvorku a dlouhém biči.
 
Gentleman na snímku je něžný skoro určitě, ač to marně zakrývá nedbalým hipsterským vousem. Chcete jej, dámy? Jistě, chtělo by to zlepšit svalový tonus - kulturista z něj nebude, ale lepší to být může - na což parádně sedí úsloví o krátkém dvorku a dlouhém biči.
 
Tento dobrý muž to, obávám se, dávno vzdal, rezignoval na svou vizáž a místo svádění motorkářek se věnuje permakultuře. Chybu čini, protože opravdu hodně potenciálně vhodných partnerek má pozitivní vztah k zemi; sám jim pracovně říkám
 
Tento dobrý muž to, obávám se, dávno vzdal, rezignoval na svou vizáž a místo svádění motorkářek se věnuje permakultuře. Chybu čini, protože opravdu hodně potenciálně vhodných partnerek má pozitivní vztah k zemi; sám jim pracovně říkám "selky". Ovšem přísná selka nepůjde s chlápkem, který se stylizuje do bezdomovce.

Jak už jsem opakovaně psal. děláme to zkrátka špatně - a všichni. Před časem seděl jsem u píva s kumpánem, typ který by pro některou z těch tří vyfotografovaných slečen kraj světa ušel (nebýt ovšem šťastně zadán...) a ten mi vyprávěl, že postelově dominantní chlapi bývají přímo alergičtí na některé řeči, a kulturní vzorce, potenciálních partnerek. Konverzace se odpíchla od takového toho šátku, ve kterém "levicové biomatky", ale třeba i Afričanky, nosívají děti. Čerstvý otec uznával užitečnost a praktičnost toho zařízení pro matku i dítě, ale přiznával, že mu to zabralo nějaký čas.

"My normální bílí heterosexuální chlapi" (všimněte si, mačo-týpek pokládá svůj pohled na svět  za normální) "jsme si vytvořili alergii ke kvantovému levičáctví. Etno-módu, marihuanu, dready a piercing, vegetariánství, pacifismus, cyklostezky a multikulturalismus, prostě všechno co nějak koření v 60. letech, si spojujeme s dobou, kdy svět přestal být v pořádku - a tak už nerozlišujeme, že ne všechno z té doby je špatně. Budeš to těm chlapíkům, ale i ženským, muset vysvětlit", naléhal na mě. Jako by to bylo tak jednoduché. 

A tak ještě fotka na závěr. Tahle to tam má úplně všechno, včetně obojku. 

article_photo
 
Psáno pro Blog iDnes.cz
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…