Martin Vilím: Pět minut po dvanácté

20.07.2016 9:07

Další útok v Evropě, další oběti, včetně dětí, další slzy, vyjádření soustrasti, obrovská lítost, ale také hromadné skřípění zubů, a jako bonus prapodivný pokus o převrat v Turecku, který se, jako konečný „světlý štempl“, podepsal pod připravovaný, prý nezbytný, pokrokový a spásný, vstup Turecka do EU a přijetí bezvízového styku s ním, výměnou za proklamovanou pevnou hráz proti migrantům – to je obrázek posledních dní, spolu s desítkami analýz a komentářů.

Martin Vilím: Pět minut po dvanácté
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pietní místo za oběti teroristického útoku v Nice před francouzskou ambasádou v Praze

Při pohledu na soucitem překypující a slzící vedení Evropské Unie, včetně většiny národních vlád, v čele s hlavní vítačkou Frau Merkel, kteří měli, a mají, dlouhodobě možnost s touto situací něco dělat, je běžnému občanovi značně všelijak, ale ty pocity většinou končí značnou žaludeční nevolností. Všechny oběti a jejich pozůstalí by měli chodit všechny tyhle vrcholné politiky, plné pochopení a soucitu, strašit, až do konce všech dní. Tyhle akce jsou totiž, kromě jiného, především výsledkem jejich dlouhodobé politiky, ignorance vůle voličů, arogance moci a nedotknutelnosti pozic, spolu s neschopností cokoliv důležitého skutečně řešit, natož ještě dokonce rychle řešit. Jediné, co jim jde svižně, za ty platy, jsou superdůležitá nařízení a normy na to, jak přesně mají být v EU zahnuté banány a jak se má jmenovat máslo apod. Naopak, zvládnutí řešení takových banalit a drobností, jako je migrační krize a řešení „oprávněných požadavků“ některých minorit, vytvářejících si „NO GO“ zóny, kam se bojí vejít i policie národních států, včetně nikým, ještě v první zemi Evropy, zdravotně i personálně,  nefiltrovaného přílivu migrantů a jejich následné kriminální činnosti, tam zůstává pouze u planého a opakujícího se žvanění nebo se věci řeší proradnými a nevýhodnými smlouvami s Tureckem, spolu se zbytečným vyhazováním obrovských sum peněz, které by se mohly věnovat na daleko bohulibější účely, od zdravotnictví a školství, přes mladé rodiny s dětmi, zvýšení porodnosti, až po péči o seniory apod.

Vrcholní politici ve Francii, ale i jinde, totiž zřejmě zapomněli základní věc, že všude, kde se povolí „otěže“ a zruší se „pevná ruka“, vyžadující dodržování určitého řádu, tam dojde, dříve, či později, k rozkladu tohoto řádu, a je zcela lhostejno, zda takto povolíte dětem doma nebo ve škole, členům v pracovnímu kolektivu nebo třeba muslimským minoritám. Výsledkem je nakonec „co chcárna“, kdy děti neuznávají autoritu rodičů nebo pedagoga, zaměstnanci autoritu vedoucího pracovního kolektivu nebo např. muslimské minority neuznávají platné zákony a vládu a tvoří si, nebo je dokonce nahrazují, vlastními zákony, a ještě si, čím dál tvrději, vynucují jejich toleranci, či dokonce jejich akceptaci, na svém okolí.

O co více evropští politici tolerují muslimskou minoritu a jejich požadavky, a omlouvají a zamlčují jejich prohřešky v rámci poblouzněné „politické tolerance“, o to více zrádně a ostudně „válcují“ a osočují vlastní nespokojené občany a vlastence, které, ve svých projevech a komentářích, všechny módně a nesmyslně označují za xenofoby, rasisty a extremisty (samozřejmě za vydatné pomoci zaprodaných médií, překrucujících pravdu, či zamlčujících informace).

Důvod této nepochopitelné „tolerance“ politiků mohou být různé, od politických kšeftů, přes naftové dolary až po aroganci moci. Dlouhodobým výsledkem této nesmyslné tolerance jsou celé muslimské čtvrti, nelegální migrantské tábory, gheta a dokonce ony obávané „NO GO“ zóny, kam se bojí vkročit i legitimní strážci pořádku, natož obyčejný domorodý občan. Jak to, že bezpečnostní složky policie a armády, nezjednají v těchto lokalitách, na územích suverénních států, pořádek a nenastolí normální stav věcí, byť za použití jakýchkoliv nezbytných prostředků, aby i běžný domorodec mohl projít takovou lokalitou, kde je od narození doma, bez nebezpečí, že nebude ve vlastní zemi, ve vlastním městě, vykázán, okraden nebo napaden? Nechcete dodržovat místní zákony a zvyky a chcete praktikovat islám a vynucovat si vyjímky, které zde nemají oporu v zákoně, ani zvyklostech (sňatky s nezletilými, neuznávání rovnosti žen, podrobování si jinověrců, stavění muslimského práva „šaría“ nad platné zákony té, které země, apod.)? V pořádku, ale v tom případě okamžité zrušení občanství, pobytu nebo zrušení azylového řízení, a vyhoštění a odsun do zemí, kde je toto běžné. Budete tam mít na to dostatek prostoru a pochopení.

Čím déle se bude s takovými opatřeními otálet, tím horší to nakonec bude. Sluníčkářům, pseudohumanistům a všem „dobroserům“ bych rád řekl, že bez násilí se to nakonec stejně neobejde. Soužití evropských národů, které fungují na křesťanských základech, s islámem je prostě nemyslitelné a historií mnohokrát vyzkoušené. Mléko je užitečná tekutina, nafta také, ale pokud tyto tekutiny smícháte, je to ve výsledku nepoužitelné a k ničemu dobré. Podobné pokusy politiků o multikulturalismus mají stejný výsledek. Ono totiž na konstruktivní dialog musí být dva, kteří oba chtějí konstruktivně diskutovat, jinak je výsledek předem ztracen. A islamisté nediskutují, ale požadují. Stejné je to s tolerancí. Pokud budete mít dvě strany, kde jedna bude tolerovat a druhá se této toleranci bude dokonce vysmívat, jako slabosti tolerujícího partnera, pak nemůžeme nikdy dojít k rozumnému výsledku. Pro ten je důležité a nezbytné, aby všichni partneři měli nejen ochotu k jednání, ale to jednání musí mít z obou stran stejná pravidla a mantinely, včetně určitého pochopení toho druhého. To však s islámem nejde. Ten pravý a správný islám, nic netoleruje a vyžaduje pouze plnou akceptaci, jako jediného správného učení ve své nezměněné podobě, již od svého vzniku. A to už je, pánové a dámy, pravda, dost dlouhá doba. Reformy nejsou přípustné, takže radikální šiřitelé islámu žijí vlastně mentálně v dávnověku, jen se naučili řídit auta, používat satelit, tablet a mobilní telefon. Jinak používají, při tolerantním prosazování své ideologie, pokrokové a humánní metody, jako odřezávání hlav, upalování zaživa,  rozpouštění v kyselině a uvaření člověka v kotli, naplněného vodou nebo olejem, za živa. Pro konstruktivní dialog a soužití je to ideální odrazový můstek, hlavně, že víte, co Vás čeká, když nesouhlasíte. Věděli to už dávno naši předkové, kteří je svého času zastavili u Vídně. Je pět minut po dvanácté!!

Proč to nevědí a nepoučí se z historie ti naši političtí trumpetové? Ti jim nelogicky naopak otevřou vrata až do srdce Evropy, dají jim finanční dávky, bydlení a, světe div se - nic za to nechtějí! Ani zametat ulice. Jak si musejí připadat penzisti, kteří dělali celý život a nemají penzi ani tak velkou, jako má dávky tahle nepřizpůsobivá a většinou negramotná a nepoužitelná lůza, která neutíká před válkou, ale jde jen a jen za největšími ekonomickými výhodami, jako pijavice za krví?

Jak budeme za nějaký čas vysvětlovat těm samým penzistům, že budou mít menší a menší zaslouženou penzi, protože není na dávky pro neintegrovatelné migranty, kteří na ně, a za ně, měli, dle politiků, pracovat? Jak budeme vysvětlovat mladým rodinám a matkám samoživitelkám, že budou menší příspěvky, protože není na dávky na migranty, kteří se budou smát za okny svých čajoven a kebabáren, sledujíce domorodé obyvatelstvo, jak spěchá do práce, aby jim na tyto dávky vydělalo? Podívejte se třeba do Stockholmu o pracovní den, kdy je v ulicích „hnědo“, protože o rodilého Švéda v ulicích nezavadíte – jsou totiž všichni většinou v práci! Je to strašlivý, nepochopitelný a pokřivený svět, kde bohužel jde o naše holé přežití. Je pět minut po dvanácté!!

Evropská Unie nemá, ve své současné podobě, legitimní nárok na přežití. Protože nedokáže efektivně ochránit ani vlastní hranice Schengenského prostoru, a nyní již ani své občany uvnitř národních států a nepochopitelně toleruje protiprávní jednání muslimské minority a hord nelegálních migrantů, je vlastně více než zbytečná. Nepotřebujeme jednotné normy na zahnutí banánů, ale rychlé a efektivní řešení tak zásadních problémů, jako je masivní, organizovaná, nelegální migrace, se kterou si už za dva roky žvanění nedokázala EU poradit a přitom velmi levné řešení se nakonec našlo – rozumné státy uzavřely tzv. „balkánskou cestu“ a příliv se minimalizoval, dokonce za nelogické  a neutuchající kritiky všech „duševních naháčů“, jako byla Frau Merkel a jejích nohsledové. Bohužel „bárka“ stále někde prosakuje, za mohutné podpory nejrůznějších neziskovek, podporovaných převážně z USA, které si mnou ruce nad destabilizací a finačního krvácení konkurenční Evropy.

Radikální islám zatím nemůže postavit proti Evropě pravidelnou armádu, a tak volí jediný možný osvědčený způsob boje – tedy partyzánský způsob boje, současně s využitím ideologicky zblblých, či frustrovaných jednotlivců. Bohužel, na rozdíl od partyzánů, se nesoustředí na nepřátelské vojenské cíle, ale potřebují vyvolat atmosféru strachu a nejistotu, a tak útočí na bezbranné civilisty. Jedná se tedy o útoky menších skupin, či jednotlivců, kteří využívají k boji jakýchkoliv jednoduchých, improvizovaných a běžně dostupných prostředků na snadné a pokud možno, špatně hlídatelné „měkké“ cíle. Používat budou lehké ruční palné zbraně, granáty, výbušniny, výbušné směsi, plyny, hořlaviny, auta, letadla všech velikosti, lodě, útoky na vlaky, jakákoliv místa s velkou koncentrací osob, útoky na zdroje a zásobárny pitné vody, lokální „black out“, útoky na elektrárny, zvláště vodní, (s možností protržení přehrad) a jaderné, informační a spojovací centra, internet, a na pořad časem přijdou jistě i chemické a biologické zbraně a v neposlední řadě i „špinavé bomby“, či dokonce jaderné hlavice. Je tu prostě plíživý začátek války, která nemá pokojné a klidné řešení. Je to kdo z koho!! A pro Evropu je pět minut po dvanácté!!

Těmito útoky dosáhnou islamisté, že lidé se budou bát navštěvovat sportovní a kulturní akce, budou se bát nakupovat ve velkých centrech, jet někam vlakem, lodí, metrem nebo letadlem a budou se bát jet někam na dovolenou, zvláště po provedených atentátech v letoviscích nebo akcích, kde jsou přepadány obchodní centra nebo hotely a každý, kdo neumí recitovat Korán, je brutálně popraven, což už se letos projevuje a spousta Čechů, mluví se až o 50%, zůstala raději doma. To postupně ochromí a zpomalí veřejný život i pracovní sektor. Vlády budou pod záminkou boje s terorismem používat další a další metody omezující osobní práva a život občanů. Tato opatření a výsledné informace budou ale samozřejmě zneužitelná i proti vlastnímu obyvatelstvu, což bude, bohužel, rovněž na pořadu dne. Na popularitě budou získávat lidé a leadři, kteří s touto situací budou něco skutečně a tvrdě dělat. Že Vám to něco připomíná? Jsou to ale sami demokratičtí politici, kteří si svojí neschopností, roztříštěností, kšeftařením, neschopností se semknout, když je to potřeba, arogancí, ignorantstvím a planým žvaněním, řežou příslovečnou větev sami pod sebou, a uvolňují tím sami svá místa, pro své tvrdší nástupce. Je totiž pět minut po dvanácté!!

Jakékoliv radikálnější řešení však současně vzbudí odezvu i v druhém táboře. Logická bezpečnostní opatření na provedené atentáty a rostoucí vlnu migrantů  bude brát, sílící a organizovanější muslimská komunita, jako útok na svoji integritu a bude podnikat také větší, častější a sofistikovanější akce. Peněz mají dost. Doby, kdy si teroristé museli opatřovat finanční prostředky na svoji činnost loupežemi v bankách, jsou již minulostí. V kursu jsou ještě tak únosy za výkupné, ale peněz i zbraní je dostatek. Paradoxem je, že výcvik a zbraně dodávají právě ti, kdož následně proti těm samým jakoby bojují. A čím déle, tím lépe – je to opravdu velký business. Pokud armády a policie, nejlépe se souhlasem vlád, ale bude-li třeba i bez něj, skutečně radikálně nezasáhnou, budou se do boje stále více zapojovat i rozličné jednotky domobran a skutečných extremistů a budou vznikat plošná ohniska půtek a bojů, která nakonec mohou zachvátit i velká území, celá města a bude zde varianta, že situace přeroste do velkého světového válečného konfliktu. Je pět minut po dvanácté!!

Noví bojovníci do Evropy stále přicházejí, svoji práci dělají v mešitách islámští duchovní a logistiku a zajištění tvoří již právě rekruti z několikáté generace, již „evropských“ muslimů, kteří mají vytvořené již své materiální i finanční zázemí, bydlení, strukturu atd., takže nově příchozím, s batohem přes rameno, mohou, po rekrutaci a prověření, poskytovat vše potřebné. Mnohdy mají za sebou i výcvik a bojové zkušenosti z IS. Takto provázaně se budou čím dál více a lépe formovat a bude jich více a více, a budou zdatnější a zdatnější soupeř. Je pět minut po dvanácté!!

Po všech násilných akcích, v Evropě i ve světě, se většinou vyjadřují i rádoby loajální muslimské obce a spolky, které se otevřeně distancují od těchto akcí a soucítí s postiženými. Já si však opravdovou loajalitu představuji poněkud jinak. Pokud toto jednání a atentáty skutečně odsuzují a jsou skutečně proti tomu, měly by ze svého středu také poskytovat relevantní informace o osobách, zbraních, eventuálně připravovaných akcích, eventuálně určitých anomáliích, které by pomohly pomoci ve vyšetřování a  zabránit tak podobným akcím, ještě než se stanou – tedy prevence + efektivní informační infiltrace. To je správná cesta a ne jen pasivně zvyšovat stavy policistů a hlídkovat na rizikových místech, tajně doufaje, že se podaří včas reagovat a zabránit, většinou však v praxi, se štěstím, spíše zmírnit dopady takových útoků. Je to stejné jako s politiky – nestačí slzet a vyjadřovat účast – je potřeba také něco skutečně dělat -  a to se bohužel zatím neděje – ani u politiků, ani u muslimských obcí. A je pět minut po dvanácté!!

V neposlední řadě je třeba si uvědomit, že muslimská (zatím) minorita, je v určitých evropských zemích, pro mnohé politiky, nezanedbatelným procentem voličských hlasů, a proto se musí opatrně našlapovat a neprovokovat, pokud se politik uchází o jejich přízeň a tím i volební hlasy. Pozor na tento pokrytecký přístup – je  pět minut po dvanácté!!

Na straně druhé by měly mít politici také určitý pud národní sebezáchovy a bránit svůj lid a tradice a ne je prodávat jako Jidáš, za pár stříbrných. Většina našich politiků je zlomená v pase před diktátem z Bruselu, ale myslím, že prezident Zeman dělá velmi správnou věc, když navazuje naopak dobré vztahy s Čínou a Ruskem. V Rusku měly mnohé naše firmy velké a tradiční trhy, o které přišly v důsledku sankcí EU a Čína je rovněž obrovský trh, o který se uchází mnoho zemí EU, včetně Německa. Dlužno podotknout, že ani Rusko, ani Čína, se s minoritami příliš nepáře a v přístupu k nim má jasno. Již jsem poukazoval na projev V. Putina v dumě, kdy řekl, že menšiny, pokud chtějí žít ve společném státě, se budou chovat tak, jako většina, jinak pro ně není místo, jakkoliv hlasitě budou volat po svých právech. Naše ekonomika navíc potřebuje nutně oživení, a to odliv trhů v rámci sankcí určitě nezpůsobí. Naši politici, kteří za nic nemohou – „to ti druzí“, bez reálné odpovědnosti, nás zadlužili daleko nad rozumnou mez, Brusel nám nadiktuje sankce a omezení, a my se budeme chovat jako nezodpovědný hospodář a odmítat nabízenou pomocnou ruku v podobě trhů a investic, jen abychom se někomu na krátký čas zalíbili? Navíc pro mnoho států, členů EU, na západ od nás, jsme pouze póvl a méněcenná země i lidé. V takové situaci bych si raději zachoval zdravý rozum a zajistil bych si „prostředky na bezproblémové zaplacení složenek“, ačkoli by se sousedům nelíbilo, kde si vydělávám. Prázdná a líbivá gesta nám složenky nezaplatí. Je pět minut po dvanácté!!

Stejně tak liché je strašení Ruskem, jako agresorem. Soustřeďování dalších sil v Polsku a Pobaltí, do kterého Evropu postrkuje strýček SAM, nutně a logicky musí vyvolat i reakci Ruska, které tomu nemůže, a ani nebude, přihlížet se založenýma rukama. Je to zbytečná eskalace napětí, která by nemusela dobře dopadnout. Evropa má nyní svých starostí dost a není, ani potřeba, ani nutné, chřestit zbraněmi směrem na východ. Shodují se na tom mnozí renomovaní historici, politologové a bezpečnostní a vojenští analytici, viz jejich rozbory a články. Velmocenská politika není vždy jen křišťálově čistá, krásná a dobrá a při velikosti naší republiky budeme muset asi vždy někam patřit. Jako mnoho lidí jsem byl rád, že odtud odešla ruská vojska, ale v současné době bych se o pomoc spíše obrátil na východ, než na západ. Pokud by vypukl skutečný válečný konflikt, každá země se bude především starat sama o sebe a ze smluv bude jen cár papíru. Z historie to známe a víme, jak se Západ zachoval v Mnichově a vidíme, jak se USA chovají ve světě. Sesadili, ve jménu importované pseudodemokracie několik „nepohodlných“ diktátorů, kteří drželi vše pevně pod kontrolou, za které ale není adekvátní náhrada a nyní v celém tomto pásu lokalit bojuje každý s každým a řešení je v nedohlednu. Tyto nepokoje a nespokojenost vyústily v probíhající pohyb mas, kdy většina lidí ale neutíká před válkou, ani nejde o rodiny s dětmi, ale jdou prostě za lepším. Tento pohyb je vysoce organizovaný a je do něj zapracován i maskovaný přesun bojovníků radikálního islámu do Evropy nebo mi snad chce někdo namluvit, že například pastevci z hor v Pákistánu, kde si horko těžko vydělají na „slanou vodu“, mají najednou, mávnutím kouzelného proutku, desetitisíce dolarů na letenky, převaděče a cestu do Evropy?  Ne, jistěže ne,  starají se o to nejrůznější neziskové organizace podporované USA a saudskoarabskou královskou rodinou.   A je pět minut po dvanácté!!

Je pět minut po dvanácté a Evropu mohou zachránit pouze následující rychlé a důsledné kroky:

• Okamžité a naprosté zastavení proudu migrantů do Evropy

• Okamžitá deportace všech příchozích nelegálních migrantů

• Okamžité zrušení všech „NO GO“ zón a prosazení národního práva a zvyklostí

• Okamžité pochytání a uzavření do detenčních zařízení všech, kteří nemají platné doklady nebo jsou pochybnosti o jejich totožnosti, a to doby než získají platné doklady a mohou být tak souzeni, či deportováni do zemí původu. V detenci jen voda a základní potraviny, spolu se systémem: Vyhodíš to a nedostaneš nic. Rozbiješ zařízení, nebude nic jiného. Budeš se chovat násilně – projde se po tobě komando chlapů, kteří tě umravní. Při třetím prohřešku okamžitá deportace, bez čekání na cokoliv.

• Okamžité zrušení finančních dávek za nic

• Okamžité a tvrdé postihy migrantů za kriminální činnost

• Okamžitá ochrana občanů a dopravních prostředků a jejich řidičů, před migranty snažících se o překonání hranic nebo napadajících, či obtěžujících, domácí občany

• Okamžitá ztráta občanství a vyhoštění u nesnášenlivých, radikálních a bezpečnost ohrožujících muslimů, včetně jejich rodin

• Okamžité vyžadování aktivní informační bezpečnostní spolupráce od muslimských obcí a spolků

• Okamžité vyhoštění všech radikálních islámských duchovních

• Postavení islámu mimo zákon, jako ideologie potlačující základní práva a svobody skupiny osob

• Dát represivním složkám souhlas a právo použít i velmi tvrdé až nejtvrdší prostředky při ochraně hranic, bezpečnosti a pořádku

• Zaujmout velmi tvrdou azylovou politiku vůči muslimům, s nulovou tolerancí

• Zákaz stavby dalších mešit, jako semeniště této ideologie

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…