Michael Rada: Celostátní soutěž Ministerstva průmyslu a obchodu aneb Změna je nechtěná?

09.01.2017 8:35

To nám ten rok krásně začíná. Ministerstvo se rozhodlo podpořit další z akcí na podporu nárůstu objemu odpadu. Vyslyšelo své poradce z řad těch, které naše plýtvání těší a profitují z něj, a vypsalo soutěž pro všechny, kdo chtějí žít na skládce.

Michael Rada: Celostátní soutěž Ministerstva průmyslu a obchodu aneb Změna je nechtěná?
Foto: Archiv Michaela Rady
Popisek: Michael Rada

Informaci o soutěži mi byla zaslána poslední den roku 2016 a je jen mou vlastní ostudou, že jsem až do štědrého dne pracoval, namísto toho, abych sledoval stránky ministerstva.

Akci zastřešuje sám ministr průmyslu a po vzoru ministerstva financí, budou ceny vděčné, pardon věcné

Důležité je, aby moc nestály a žáci uměleckých škol, jistě dostanou pochvalu, namísto finanční odměny.

Jsem zvědav, jaké zážitkové ceny, budou součástí výhry – že by cesta k branám pekla do Malešic, nebo snad, prohlídka třídírny odpadu některého ze sponzorů, nebo excelových tabulek vedle paláce kultury odkud chrání naši zemi výběrčí bez meče, ale s právem tučných pokut?

Mezi sponzory jsem objevil jméno, které jsem zatím neznal a nezaregistroval, a to mne překvapilo. O to větší překvapení bylo, když jsem zjistil, že je společnost zaregistrovaná v Obchodním rejstříku již od roku 1998. Za tu dobu, se stačila 3x přejmenovat a 3x resp. 6x přestěhovat.

Zárukou výsledku budou jistě odborní a mediální partneři soutěže k nimž patří neziskové společnosti i ti, kdo umí nejlépe zpracovávat dotační programy a psát chválu na chválu, která souvisí se skládkami a odpady všude kolem nás.

Nevím proč, ale nějak mi zpráva zapadá k informacím týkajícím se PLESU ČESKÉHO PREZIDENTA a BUDOUCÍHO AMERICKÉHO. Zatímco lístky na první akci budou stát „jen měsíční mzdu pracovnice na pokladně lokálního hypermarketu“, ta druhá bude dvojnásobně drahá.

No a co? Účastníci na to mají a odepíší si akci navíc z daní, stejně jako pořádající.

Ale počkat, ti nemusí, Prezidenti a Vládcové jsou přeci od daní a dalších povinností spodiny, osvobozeni.

Stejně tak jsou osvobození ti, kdo své podnikání postavili na ODPADU A PLÝTVÁNÍ, kde jednoduchá rovnice říká VÍCE ODPADU = VÍCE PROFITU a hlavně žádné daně.

Vždyť proč by ne, že? Proto je třeba plýtvání a odpady podporovat.

Ministerstvo a pan Ministr se rozhodli demonstrovat, že ZMĚNA JE NECHTĚNÁ.

Proč jinak by namísto prevence vzniku odpadu, podporovali jen „nekonečnou“ recyklaci.

Rok 2017 začíná lží, a i to je důvod, proč nečekat, že politik, či odpadové lobby bude podporovat kroky podporující PREVENCI VZNIKU ODPADU.

MUSÍME TO DĚLAT MY SAMI, PROTOŽE JEN TO JE CESTA, JAK SE NEBUDOU MUSET DALŠÍ GENERACE PROBOUZET NA SKLÁDCE, ZVANÉ DŘÍVE – MODRÁ PLANETA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

16:40 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – díl 354. Karel Kryl – Titulkář

Každý zná Karla Kryla jako písničkáře, ale už méně jako básníka, natož autora drobnějších próz, psan…