Michael Rada: Listopadová revoluce

03.11.2016 12:49

Ačkoli ve škole jsem se učil, že největší světová revoluce se jmenovala Říjnová, tak učitelé nikdy nezapomněli dodat, že začala 7. listopadu. Většina z těch, kdo se narodili později než já, však za tu největší tuzemskou mají, tu Sametovou, která začala až o 10 dní a 72 let později.

Michael Rada: Listopadová revoluce
Foto: Archiv Michaela Rady
Popisek: Michael Rada

To vše se však mění a já mám chuť vstát a říci, zapomeňte. Skutečná revoluce totiž začíná až dnes.

Shodou náhod zase v listopadu.

Je to NOVÁ PRŮMYSLOVÁ REVOLUCE a stejně jako ta sametová, začala dávno před oficiálně oslavovaným datem. Rozdíl je však v tom, že zatímco z té české, se do světa vydal jen název, nové průmyslová revoluce nechá název v tuzemsku, ale bude realizována globálně.

Ti, s nimiž prostřednictvím své práce komunikuji již řadu let pravděpodobně tuší, o čem je řeč, ale stejně jako Vy ostatní neznají detaily, protože ty, jsme museli skrývat, aby nedošlo k jejímu násilnému potlačení.

Povedlo se.

Povstaňte prosím a uvítejte PRŮMYSL 5.0,

Přivítejte

Ano, je to skutečně tak, do světa průmyslu, tvořeného korporacemi, nadnárodními giganty a hráči, kterým není žádné plýtvání, které přinese ještě více peněz cizí, se objevilo průmyslové odvětví, které jako jediné na světě nesahá po přírodních a lidských zdrojích jako nekonečné zásobárně levného materiálu pro výrobu drahých věcí.

Jediný průmysl, který nečeká až se věci vyhodí a vytvoří se odpad, z něhož za cizí peníze udělají vlastní profit.

INDUSTRIAL UPCYCLING je obor, který využívá zdroje již existující, zdroje, kterých máme nadbytek. Zdroje, kterých máme tolik, že přestaly být vnímány jako potenciál a místo toho jsou vnímány jako nutné zlo.

Přiznávám, že jsem se nikdy necítil být více revolucionářem, než v okamžiku psaní těchto řádek. Blízko snad byl pocit hrozby, za první „revoluční“ báseň umístěnou 18.11.1989 na nástěnce mé vlastní ALMA MATER, Báseň strženou rukou soudruha, který po letech tichého rozjímání zvaného zapomnění, vede městys v němž jsem studoval a na radnici vládne tvrdou rukou.

Ano jsem to já, kdo musel vstát a říci DOST, kdo musel tisíckrát křičet, aby nebylo slyšet kručení v žaludku z permanentního půstu vyplývajícího z krmení jiných.

Jen hodinu, před publikací tohoto příspěvku se objevily na internetu stránky, které nejsou chartou, jen návodem JAK NA TO.

Jsou česky, ale už se připravují verze pro zbytek světa.

Proč jsem přesvědčen, že uspěje?

Protože všichni chtějí víc a zatím si to nemohli dovolit, protože platila formulka DÁŠ = DOSTANEŠ, a INDUSTRIAL UPCYCLING, ji mění. Není třeba platit proto, abych dostal. Je třeba dělat, měnit, žít a pak bude dost pro všechny, kdo byly ochotni přestat tlachat, a začít pracovat.

Druhým důvodem úspěchu je pak fakt, že jsem si ji vyzkoušel nanečisto a tvořil nový svět. Tvořil jsem ho uvnitř starého průmyslu. Zakládal jsem nový, na místech, kde se tak stalo, prorůstá čím dál více, začínaje na jedné, je na stovce, začínaje na tisící, je na milionu a jediné co zůstalo, jsou mé ruce a přibylo pár šedin v mé kštici.

Ale uznejte, nestálo to za to?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…