Michael Rada: Nový státní svátek

25.12.2016 10:15

Při schvalování zákazu práce o státních svátcích, byl v tichosti odsouhlasen i jeden nový svátek. Stejně jako ty v minulosti, i on nám by přinesen velkým příbuzným, kde bratra vystřídala sestra a oba spojuje jedno, láska v červenou barvu a jednu stranu.

Michael Rada: Nový státní svátek
Foto: Archiv Michaela Rady
Popisek: Michael Rada

A můžeme se těšit, hned ten první bude od 27.1.2017 do 2.2.2017 a na práci zapomeňte, ta je zakázána.

Jedná se o svátek ČÍNSKÉHO NOVÉHO ROKU a přichází rok, který jako by si nejchudší z Čechů vymodlil, rok RUDÉHO KUŘETE.

Vodňanské kuře, jedna z částí jeho koncernu, by mohla po vzoru soudruhů z Číny, změnit logo a těšit se úspěchu na dalším trhu. Tak totiž rádi vykoupí i části, které se v tuzemsku považují za odpad například zobáky, či pařátky. Tam totiž jsou tyto části těla považovány za vybranou lahůdku.

Ovšem to není zdaleka všechno a více se dozvíte více, ale předtím si dovolím malou odbočku nějakých 35 let zpátky. To byla doba, kdy každý, kdo „MĚL ČÍNU“ byl na své vlastnictví pyšný. Stačily však dvě dekády a z číny se stal artikl tak všední, že popelnice plní se čínskými výrobky, často dříve, než se stačí rozbalit.

Ale teď zpět k článku, což takhle kdybychom si na začátku připomněli, co o Číně nevíme, nebo raději vědět nechceme. K tomu napomůže video níže. Toto je sice anglicky, ale věřím, že porozumíte.

 A teď k té ekonomice, která jak prezentuje pan Tvrdík s paní Hrdou a mnohými dalšími zaměstnanci čínských společností, je na tom suprově. Dokonce tak dobře že rozhazování miliard jde rychleji, než porážka vodňanských kuřat. Fotbal, elektrárna, Obchodní řetězec pro kutily, banka, léky. O vše se kupuje jako na obrtlíku a politici tleskají ručičkami a dávají si řády za příspěvek domácí ekonomice.

Podíváme-li se však hlouběji, vypadá to, že čínská vláda, která za většinou darů viditelně, či v pozadí stojí, se naučila, že za sliby se nic neplatí, a když platit, tak můžeme z cizích peněz.

Nejlépe pak z těch, za které si virtuálně koupí ty, kteří jí je zaplatí. Evropa má být novým kantonem a Čechy branou do ráje.

Nedá mi to nevzpomenout na trilogii knih, na kterou mne upozornil můj dědeček, který ve svých 94 letech zažil mnoho. Kniha se jmenuje příznačně, V SOUMRAKU LIDSTVA a její přečtení bych doporučil každému občanovi této země, který ještě dokáže číst, ne jen vnímat předkládané vizuální informace v televizi, či na internetu.

Je totiž velice aktuální a je možné, že je to i proto, že je skoro nová, vyšla totiž v roce 1924.

Jejím autorem je pan T.HRUBÝ, pro mne (ač milovníka sci-fi) do té doby autor neznámý.

Trilogie mne tak oslovila, že jsem o ní již psal, ovšem ještě na serveru iDNES a proto mohu odkázat na texty již publikované:

ZDE JE POPIS MÉHO SEZNÁMENÍ

ZDE JEDNO Z POKRAČOVÁNÍ

Předpokládám, že obsahem a přesným popisem čínské cesty do Čech, Evropy, ale i celého světa, budete stejně překvapeni jako já. Vypadá to, jako by se čínská vláda stala dalším z plagiátorů.

Je však fascinující, že tuzemským politikům stále stačí jen ekonomické sliby a fantastická prohlášení (BANK OF CHINA v Praze již měla dávno fungovat, ale zůstalo jen u jména bez obsahu)

Kdyby totiž tuzemský politik, byl moudrým jako pan prezident, věděl by, že musíme chtít naturálie, nejlépe ty, které národ gamblerů (jak ho buduje ministr financí), by transformoval na národ těžkých alkoholiků. Jak jinak se dá vysvětlit vyjádření ministerstva zahraničí, že o vyrovnání Kubánského dluhu, Kubánským rumem, se dá uvažovat.

Na závěr maličkost.

Vzpomínáte si, jak jsem psal několikrát o hodnotě vody, kterou v tuzemsku plýtváme, kde se dá, protože jí přeci máme na rozdávání. Tak to bude pokračovat, protože sucho, přijde až za tři desetiletí a to nás, přece nemusí zajímat, že.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

20:28 Petr Žantovský: Jak jsem potkal knihy – 351. díl. Coriolanus

Ve vaší blízkosti, pánové, by mi mohl změknout mozek... Petr Žantovský našel zdroj pro poetické zhod…