Michael Rada: Přispějete na budoucnost? Komunitní financování projektu

12.11.2016 10:30

Tak to vypadá, že listopad je pro mne zlomovým měsícem. Oficiálně jsme nastartovali nové průmyslové odvětví – INDUSTRIAL UPCYCLING, které jiní již v době testování a realizace prvních projektů nazvali Průmyslem 5.0 a nyní poprvé v životě žádám o prostředky pro dokončení rok připravovaného projektu.

Michael Rada: Přispějete na budoucnost? Komunitní financování projektu
Foto: Archiv Michaela Rady
Popisek: Michael Rada

Již od počátku mého podnikání jsem byl rozhodnut se obejít bez prostředků třetích stran, to znamená pracovat jen s tím, co si sám vydělám vlastní prací. Odmítl jsem v průběhu doby i několik investorů a uvěřil lidem, kteří slibovali, že svou prací budou pomáhat rozvoji společnosti.

Nestalo se tak, pomáhali sami sobě a na společnost, která počítala i s jejich podporou, jaksi pamatovali jen v okamžiku fakturace jejich služeb, či platu, který i za špatně odvedenou práci požadovali. Ale ani to nedokázalo mou cestu zastavit, pokračuje. SVĚT BEZ ODPADU to není jen INDUSTRIAL UPCYCLING, ale i projekty, které jsem se rozhodl zrealizovat ne pro sebe, ale pro jiné.

Jeden z nich jsem se rozhodl odstartovat první listopadovou neděli a pod odstartovat nemyslím, zahájení přemýšlení, zda-li je reálný či ne, to už dávno vím, protože více než rok na tomto projektu pracuji nejen sám, ale s podporou dalších lidí, kteří jsou ochotni ve svém volném času dělat něco nejen pro sebe, ale i pro druhé.

Projekt se jmenuje E-MOTION 4 ALL, anglický název je zvolený z důvodů globálnosti a v překladu bychom mohli říci osobní elektromobilita pro všechny. Na rozdíl od jiných hráčů vyvíjejících výrobky pro mladé a bohaté, rozhodl jsem se přinést ty existující lidem starším a nemocným.

Jak sám víte z mých příspěvků, jsem sám aktivním uživatelem elektrické jednokolky a zakladatelem hnutí E-MOTION, které si dává za úkol nejen spojit všechny prostředky čisté mobility pod jednu spolupracující hlavičku, ale i šířit znalost a schopnost jízdy. E-MOTIONEERs, tedy aktivní uživatelé, jsou těmi, kdo aktivně E-MOTION podporují a trpělivě učí druhé, vysvětlují a sdílejí své emoce s těmi, kdo zatím hledí jen zvenku.

E-MOTION 4 ALL, má za úkol dostat čistou mobilitu k lidem, kteří nikdy neměli možnost používat vlastní nohy, či o tuto možnost přišli z důvodů úrazu, nemoci, či jen ochabnutím svalů, způsobeným přibývajícím věkem. Ovšem naše řešení není jen pro ně, je to i pro jejich rodinné příslušníky.

Prostředky investované do vývoje dosáhly už nemalé výše, testy uživatelů ukázaly na chyby, které jsme odstraňovali jednu za druhou s cílem nabídnout co nejlepší uživatelské rozhraní.

Dne 6.11.2016 jsem dokončil zpracování podkladů pro umístění projektu na server určený pro komunitní financování projektů zvaný INDIEGOGO, který na rozdíl od jiných mezinárodních neomezuje umístění tím, že musíte být občany jen vybraných států.

Za jeden týden jsme vybrali částku rovnající se poslední z číslic, která je zároveň první.

Proč tedy o tom píši? Každý den čte můj blog na parlamentních listech ca 1.000 čtenářů, vím, a kdyby každý přispěl, mohl by se generovat základ, ale proč byste měli něco dávat? Nevím, třeba proto, že svět kolem Vás Vám není lhostejný, nebo proto, že vlastní JÁ, není středobodem vesmíru, ale jeho nedílnou součástí. Já už jsem dal vše co jsem měl, a zjišťuji že do děravých bot sice teče, ale dá se v nich ještě chodit.

Možná, že jste ještě nenavštívili link uvedený výše a možná, že ani angličtina není Vaší silnou stránkou, nevadí. Podívejte se na video, které jsme natočili a snad Vám bude vše jasné.

Snad jen maličkost na závěr.

E-MOTION 4 ALL není jednorázovým řešením, které má sloužit jen a pouze majiteli invalidního vozíku. Celé řešení je koncipováno tak, aby elektrická jednokolka sloužící po připojení k invalidnímu vozíku jako jeho motor, šla jednoduše odpojit a být používána například doprovodnou osobou pro zábavu a jízdu a na cestě zpět se opět proměnila v tažného oře.

Věřím, že pak, budeme moci v parku vidět zase více seniorů a lidí na vozíčcích s dalšími členy rodiny, či přáteli, jak si užívají život, protože jejich mobilitě pomůže i náš malý příspěvek zvaný E-MOTION 4 ALL.

Budou-li prostředky vybrány v plné výši, bude možné zařídit celý proces výroby a tuto zahájit tak, aby již na jaře příštího roku, mohli spolu s květinami objevit se v přírodě i lidé, kteří na ni musí hledět jen z oken bytů a nemocnic.

P.S. paní Martina, která byla tak hodná, že i přes svůj úraz E-MOTION 4 ALL testovala, už nejenom chodí, ale dokonce se stala jedním z jezdců, kteří na tento osobní dopravní prostředek nedají dopustit a tu svou jednokolku si hlídá, a i přesto dává ochutnávat E-MOTION i řadě dalších zájemců.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…