Michael Rada: Zpřísnění trestů za výkony

17.01.2017 8:35

V době ne tak minulé byli úderníci ze země velkého bratra schopni pracovat i na 150 %. Dnes podobně pracují pracovníci v zemi velké sestry a nikomu nepřipadne divné, že vánoce začínají hned po čínském novém roce. Tresty za výkon, se tak pravděpodobně dávají jen v tuzemsku.

Michael Rada: Zpřísnění trestů za výkony
Foto: Archiv Michaela Rady
Popisek: Michael Rada

K napsání tohoto příspěvku (dnes již třetího) mne inspiroval titulek v periodiku ministra financí. Jeho titulek zněl SOLÁRY VYRÁBĚLY VÍC ELEKTŘINY, NEŽ DOVOLUJÍ FYZIKÁLNÍ ZÁKONY.

Namísto návrhu na Nobelovu cenu a státní vyznamenání, čeká ty, kteří to dokázali, pokuta od jednoho z četných trestních úřadů. (I ty mi připadají býti lokální specialitou).

Pokuty se u nás totiž často dávají za scházející hlášení, ne za špatnou, či chybnou práci. Je to vynikající business, kde uzákoněná exklusivita jednoho hráče, přes jehož prostředky protékají stovky milionů, se sestává z toho, že vede tabulky a rozdává pokuty, či pro ně předkládá podklady. Ale abych nezapomněl, ještě za dotační peníze objíždí školky a školy, aby naučil ještě více lidí plýtvat a tvořit více odpadu, protože odpad je business.

Takovou zajímavou perličkou je přitom i to, že s sebou vozí odpadky, které si uměle vytvořil, či nechal vyrobit, aby jako odpadky vypadaly, a to samozřejmě z nových nerostných surovin.

Otázku příliš velkých obalů, či jejich neefektivního využití, nebo dokonce zbytečně deklarované jednorázovosti neřeší, to by totiž musel opustit teplo kanceláře u Vyšehradu.

Image

Protože tuzemsko je, jak je vidět, zemí netušených možností, a osvícených politiků, stálo by možná za to, namísto placení desítek milionů lidem vedoucím excelové tabulky, zaplatit desítky tisíc robotům, které tu samou práci udělají za ně.

V Japonsku a nejenom tam, to už zkouší a vida, ono to funguje. Kreativita, totiž není na místě a není ani žádanou vlastností a počítat, umí často stroje o něco rychleji a lépe než chybující lidé, pro něž občas záměrně integrovaná chybka znamená příjemný pravidelný a nedaněný příjem.

Dnešní příspěvek zakončíme dvěma články z moravské metropole. Ten první ukazuje na osvícenost lokálních politiků přinášející tzv. POLITICKÉ ŘEŠENÍ PROBLÉMU a druhý realitu, kterou ona osvícenost přináší.

Na závěr ještě návod osvíceným, kdyby už nevěděli, samou starostí, jak problém pobytu lidí bez domova, mezi ostatními lidmi, řešit.

spikes.jpg (960×960)

Tečku za dnešním příspěvek učiní osvícenost politiků a businessmanů Japonska, jmenuje se FUKUSHIMA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

15:22 Petr Hampl: O bezpečnostních aktivech

Denní glosy Petra Hampla.