Michaela Julišová: Věc "demokracie"

14.11.2016 15:14

Představme si modelovou situaci. Ve společnosti se vyskytuje skupina obyvatel - kasta, říkejme jim progresivisté. Z "určitých" důvodů mají nemalý vliv na chod společnosti, přerozdělování veřejných finančních toků a přístup do masmédií. Z podstaty logiky věci je jasné, že zájmy této kasty musejí být v souladu se zájmy mocenských struktur - elit. Kdyby tomu tak nebylo, nikdy by progresivisté nemohli prostřednictvím médií prosazovat svoje zájmy a svoje konstrukty TAK masivně, jak můžeme sledovat v posledních letech.

Michaela Julišová: Věc "demokracie"
Foto: donaldjtrump.com
Popisek: Donald Trump

Této kastě se za pomocí propagandy, různých zručných manipulací a vykonstruovaných narativů podařilo namluvit nemalé části obyvatel, že zrovna jejich zájmy, jejich názory, jejich pohledy na realitu jsou ty jediné možné a správné. A co víc, jsou to pouze oni, vyvolení progresivisté, kteří mají automaticky právo a nárok, aby jejich společenský sociální konstrukt byl realizován. Lidé s odlišnými názory a vizemi se pak mají sklidit z cesty a absolutně přizpůsobit. Toto je jejich jediná možná vize shody ve společnosti, jež nám z médií dennodenně vzkazují.

Je tu taková "věc" - demokracie. A tak se občas přihodí, že ve volbách vyhraje druhá konkurenční zájmová skupina se svým konkurenčním paradigmatem. Logické, legitimní, demokratické řešení je, že v takové situaci progresivisté odcházejí do opozice. Střídání paradigmat dle přání občanů projevené v demokratických volbách, by mělo být v demokratické společnosti samozřejmostí! Realita je však zcela jiná. Progresivisté se nehodlají demokraticky smířit se svojí prohrou a prostřednictvím médií, zmámených umělců, dekadentních znuděných elit, chaotických menšin, které se jim podařilo získat na svoji stranu, začínají rozjíždět agresivní hysterickou kampaň proti legitimnímu demokratickému vítězi voleb. Jako rukojmí si berou veřejnost, kterou chtějí za každou cenu jakýmikoliv prostředky taktéž získat na svoji stranu. Snaží se o veřejný souhlas. Veřejnost pak bude jako spuštěná lavina, jako masa hájit už jen jejich zájmy a jejich projekty. Typickým reprezentantem těchto elitarizacechtivých individuí, která nepochopila, co je to demokracie, je například i pan Halík se svým poselstvím:  Šok, že vyhrál Donald Trump. Nevzdělaní lidé! Nastal čas pro nás, vzdělané.

Tato modelová situace se zejména v poslední době rozjíždí nejen ve světě, ale i v naší zemi. A to vždy, když kasta progresivistů prohraje demokratické volby. Nejenže se nehodlají smířit s prohrou, ale nátlakovou agresivní hysterickou kampaní za pomocí propagandou zmanipulovaného veřejného mínění se snaží zvrátit situaci ve svůj prospěch.

Ano v našem světě je ohrožen princip demokracie! Jsou to však progresivisté, kteří jedinou možnou shodu společnosti vnímají a prezentují jako absolutní přizpůsobení se jejich konstruktu, jejich doktríně, jejich dogmatům a jejich zájmům. V opačném případě se sami vítězi přizpůsobit nehodlají. A tak v situacích, kdy vyhrává konkurence, zahajují a spouští proti ní velmi zlé a agresivní bitvy. Jejich apologetové přes média vykřikují o rozdělené společnosti, jež dávají na roveň konci světa. Jsou to však oni, kdo společnost rozdělují a zásadně tak ohrožují demokratický princip! Snaží se vnutit společnosti obraz, že jediná možná existence demokracie je jejich absolutní globální vláda, které se všichni automaticky podvolí a přizpůsobí. Pak bude dokonalá shoda společnosti. Ta jejich!

Čtěte komentář "Petr Žantovský: Společnost údajně rozdělená" /

Konkurenční deglobalizační schéma, které nepreferuje jejich globalizovaný unipolární svět, ale naopak prosazuje paradigma multipolární, útočně dehonestují a ostrakizují!

Není vám toto "řešení" povědomé? Ano správě, už to tu bylo a není to tak dlouho. Svazáctví fanatismus, jedna strana, jedna pravda, jedna ideologie (viz článek Pár slov o aktivistickém "svazáctví" ). Máme je tu znovu! Nyní si říkají pro změnu humanisté, progresivisté atd. Na názvu však nezáleží. Podstatná je jejich agresivní metodika, prostřednictvím které hodlají násilím uchvátit moc a ve společnosti vládnout. Tento destruktivní fenomén se šíří napříč generacemi i režimy a jeho podstatou je totalitářské a despotické smýšlení a chování některých lidí, pro které demokracie je prázdný pojem. Vždy tu byli, jsou a budou a vždy se budou snažit získat moc a ovládnout společnost svými metodami.

Tento scénář nyní aktuálně můžeme sledovat také v Americe, kde kvílící voliči Hilary Clinton předvádějí, jak moc neporozuměli, co je to demokracie.

Bismarck kdysi prohlásil: "První generace buduje, druhá spravuje, třetí studuje dějiny umění a čtvrtá zpustne docela. "

Kam se zařadí naše generace? Ještě máme možnost volby!

Karel Čapek:  "Člověk se nikdy nezbaví toho, o čem mlčí."

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…