Michal Anklewicz: Senilita, nebo zlý úmysl kardinála Vlka ?

27.08.2012 7:30

Prospěch či zisk dosažený podlostí a lží se musí obrátit proti tomu kdo jej získal. Pokud Bůh existuje.

Michal Anklewicz: Senilita, nebo zlý úmysl kardinála Vlka ?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Církevní restituce, ilustrační koláž

Ze zvědavosti jsem zavítal na stránky kardinála Vlka, abych si přečetl jeho argumentaci pro církevní restituce. Mé překvapení bylo opravdu veliké. Hysterický tón, místy přecházející do vyhrůžek se opravdu nehodí k čelnému vyznavači učení o Kristově lásce. Jde však o opravdu značné peníze, 160 miliard  neleží na ulici, proto se dá jistě leccos odpustit. Co by však nemělo být katolíkovi, dokonce nositeli kardinálského klobouku odpuštěno je prokazatelné porušení desatera, dokonce jeho nejhnusnějším způsobem, podáním křivého svědectví proti bližnímu svému. Že si pan kardinál vymyslel jakousi neexistující Chartu lidkých práv se dá vysvětlit senilitou. Že však do ní umístil na první místo právo na majetek, je již vysvětlitelné pouze zlou vůlí, či chamtivostí zatemňující zdravý úsudek.

Ano existuje  "Všeobecná deklerace lidských práv". Právo vlastnit majetek je jejím 17 ustanovením. Ustanovením prvním a základním, je " lidé se rodí svobodní a sobě rovní co do důstojnosti a práv". Tohle ustanovení, však "Vlkovi nevoní, když cítí kořist". V tom je v naprostém souladu s D.Dukou, jenž zajisté lůzu v ulicích nepovažuje za sobě rovnou co do důstojnosti. Spolu s biskupem Malým, který obhajuje ženy souložící veřejně před kamerami, dokonce v přítomnosti dětí, jen když je to proti Putinovi, skýtají ubohý obraz špiček katolické církve v Čechách.

Publikováno se svolením vydavatele.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vasevec.cz

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…