Michal Rusek: Pád věží WTC a vlna migrace – česká veřejnoprávní média potvrzují kognitivní bias

10.09.2016 21:35

Původně jsem chtěl jen velmi stručně ukázat, že před rokem 1989 zde byla blbá orientace na Kreml a poté zase mizerná na Pentagon, a že toto je prostě špatně. Od svobodné země, ve které chci žít, prostě v y ž a d u j i plný respekt k názorům druhých a nikoliv paušálně primitivní vysmívání a ubohou dehonestaci bez náležitého dialogu – což se týká ukázkově tématu 11. září.

Michal Rusek: Pád věží WTC a vlna migrace – česká veřejnoprávní média potvrzují kognitivní bias
Foto: KPR - Hana Brožková
Popisek: Prezident Miloš Zeman uctil památku obětí teroristického útoku na WTC z 11. září 2001

Takže pokud vás zajímá, jaký názor na toto má autor následujícího textu, tak vše kolem WTC  je nepochybný ukázkový inside job, tedy ažAmerický sen didakticky vzorná operace pod falešnou vlajkou. Vždyť kdo by uvěřil, že by si to vedení nejsvobodnější země a demokracie světa udělalo samo? To je přece absurdní, že? Jaká asi bude reakce akademické veřejnosti? Zde máme navíc ukázkově exaktní příklad, jak vyšší patra společnosti vždy drží zcela a u t o m a t i c k y  spolu. Tedy jak prakticky funguje ve společnosti vytváření názorů, viz zejména  termíny z psychologie – kognitivní a konfirmační bias (opravdu si to dohledejte, stojí to za to).

Jenže zákony fyziky obejít nelze (autor textu vystudoval matematiku a fyziku) stejně jako nelze umlčet v době internetu a YouTube nezávislé vědce z různých zemí, kteří jednoznačně potvrdili přítomnost nanotermitu. A ten v prachu z WTC prostě nemá co dělat. Shrňme si hlavní námitky: Rychlost pádu prostě nepasuje k mnoha tisícům tun oceli v bytelné konstrukci staveb, to nebyly domečky z karet, pak je tu onen nanotermit a konečně fakt, že spadla i třetí letadly přímo nezasažená 47patrová téměř 200 metrů vysoká budova WTC-7. To vše je pro mě dostatečným důvodem nebát se veřejně zastávat názor, že oficiální verze vlády USA je zjevný nesmysl. A patrně i celá ta legenda o m u s l i m o v i bin Ládinovi, který kdesi z afghánských hor hrdinně zaútočil na USA.

(Máte-li zájem hledat nesrovnalosti ohledně 11. září, hledejte zejména slovo „nanotermit a 11. září“. Tato výbušnina byla použita na „řezání“ superpevných ocelových nosníků. Dále stojí za pozornost vše, co se týká třetí letadly přímo nezasažené budovy WTC-7. Detailní záběry pádu třeba ZDE. Zde můžeme spekulovat, že to letadlo, které spadlo kdesi do pole, mělo původně narazit právě do WTC-7, ale o stržení budovy a zničení informací v ní uložených bylo rozhodnuto už předem, takže se původní plán dodržel.)

Neobjektivní média před rokem 1989

Před rokem 1989 bylo nepředstavitelné, aby se v tehdejší Československé televizi objevil pořad, který by objektivně vysvětlil mj. i právě mojí tehdy mladé generaci (*1965), co bylo Pražské jaro. Protože tehdejší televize, rozhlas a Rudé právo byly pečlivě napojené na ÚV KSČ (na vedení strany, tedy na Ústřední výbor). Média před rokem 1989 nebyla svobodná, byla součástí vládní propagandy. Proto nemohly naše tehdejší oficiální sdělovací prostředky jasně říct, že „náš velký bratr“ v Kremlu v srpnu 1968, tedy v době válek USA v Koreji a Vietnamu (1955–1975), musel postupovat stejně a musel také přistoupit až k vojenskému násilí, pokud nechtěl, aby se mu „pod vlivem západní ideové propagandy“ rozpadla sféra vlivu. (V něčem to připomíná důvody zásahu na Krymu.) Protože Kreml by tak přišel o svoje satelity. Obětí sovětské okupace u nás však bylo mnohem méně, než kolik měla snaha vedení USA o zajištění jejich světové hegemonie – tehdy ve Vietnamu. U nás to byly desítky mrtvých, ve Vietnamu miliony. Zase jsme měli kus historického štěstí.

Připomeňme, že právě tato doba, mj. doba amerických hippies, formovala silné protiválečné postoje celé tehdejší generace, viz například dnes již kultovní film-muzikál režiséra českého původu Miloše Formana Hair (Vlasy), který natočil po své emigraci do USA v roce 1979 jako jasný signál a tedy ostrý nesouhlas s militantní politikou své země, s politikou USA.

Svět rozdělený mezi geopolitické velmoci, zájmové sféry, ECB: 26 bilionů ročně

Dnes se jeví logické, že pokud jsme patřili do ideové sféry Moskvy, musela i naše média hlásat právě moskevskou verzi výkladu světa. Ale podobné je to i dnes. Bylo rozhodnuto (?), že patříme do sféry vlivu Bílého domu a aby to tolik netrčelo, mluví se raději o naší příslušnosti k „euroatlantskému civilizačnímu okruhu“, nebo k „Západu“.

Je smutné si uvědomit, že již od roku 1990 prakticky okamžitě zmizely z rozhlasu jiné než anglicky zpívané písně. Zcela zmizela nejen polština, ale i další jazyky nejen východní Evropy, ale i písně francouzské, španělské a italské. Dokladem snahy ovládat je právě tlak na kulturní hegemonii (viz. mj. postřehy k tomuto tématu z díla Antonia Gramsciho). Je až nepochopitelné, jak dokonale a hlavně samovolně (je tak přirozené poslouchat právě anglofonní hudbu, protože jí častěji rozumíme) se angloamerickému Západu toto ovládání daří (a Rammstein to nevytrhne).

Vítězem Poslední Velké Války byly také i USA (které se k ní v Evropě přidaly zásadním způsobem až necelý rok před jejím koncem, teprve v červnu 1944, přičemž po celou dobu neslo hlavní tíhu války Rusko, resp. Sovětský svaz), ale zdůrazněme zde, že to bylo Německo, jež válku prohrálo. A reálné vládnoucí elity v USA (jejichž jména ani neznáme) pak Německo dále využily skrze Marshallův plán (oficiálně Plán evropské obnovy, angl. European Recovery Program) během studené války jako svůj hlavní satelit právě proti Rusku. Jako pokračování ideové války. Jenže tato studená válka mezi USA a Ruskem přetrvává dodnes, nemylme se. Je zřejmé, že cílem reálně vládnoucích elit USA bylo a stále je získat kontrolu nad obrovským územím, které Rusko stále má.

Mimochodem: Evidentně proto byl právě v USA zaplacen a z USA vyslán agent Trockij, kterému se spolu s Leninem (zaplacen Němci, vazby mj. na Švýcary) podařilo rozvrátit carskou říši a stačilo málo a Západ by právě pomocí taktiky Trockého dostal celé Rusko pod ekonomickou kontrolu. Více viz namátkou třeba zde: Lubomír Bouše: Tzv. Velká říjnová socialistická revoluce – více otázek než odpovědí.

Moderní války se nevedou zbraněmi, ale silou bankovek. Skutečným centrem moci USA a Evropy tak dnes není ani tak vojenský Pantagon (zvláštní, že Evropa s 500 miliony obyvatel armádu stále nemá, že?), ale finanční centra FED a ECB. A občané to vlastně vůbec nesledují, netuší, že Evropská centrální banka ECB „monetárně uvolňuje“ (česky: tiskne) loni 60 mld. Euro a letos již 80 mld. Euro každý měsíc (tj. téměř 2200 mld. Kč, ročně 26 bilionů Kč).

Snahou USA je zamezit spojenectví Ruska a Německa

Cílem zahraniční politiky USA byla vždy snaha hájit zájem USA, což v praxi vždy znamenalo snažit se, aby nedošlo ke spojenectví Ruska s Německem. Divide et impera. Přitom USA samotné nemají problém obchodovat jak s Evropou a Německem, tak i s Ruskem. EU plus USA uvalily v březnu 2014 na Rusko sankce, jenže sankce obchod USA s Ruskem nepostihly vůbec, obchod naopak vzrostl o 7 %. Negativní dopad sankcí tak postihuje jen Evropu a Rusko, nikoliv USA, ty ze sankcí mají naopak profit.

Dnes, tedy na podzim roku 2016, vlastně ani netušíme, nakolik je vedení Německa ještě stále ve vleku politiky Bílého domu, nebo zda Německo je suverénní a nezávislé. Tyto informace nemáme. Můžeme jen spekulovat o tom, jaká je osobnost kancléřky Merkelové, když se vlastně nestalo nic ani poté, kdy vyšlo najevo, že i její telefon byl vládou USA odposloucháván.  Což se mezi normálními přáteli nedělá. Vysvětlení možná spočívá v tom, když si uvědomíme, že Merkelová je – podobně jako byl i Václav Havel – ctižádostivá a po slávě toužící. Připomeňme, že jak Havel, tak i Merkelová byli v USA vždy vlídně vítání a „poctěni“, viz konkrétně její dojemná přednáška v Růžové zahradě. Havel psal pod vlivem filosofa Patočky etické eseje, Merkelová je zase dcerou faráře. A stačí právě zabrnkat na tento rys ega, tedy na touhu být etickým leadrem a ego snadno a rádo uvěří, že tomu tak i skutečně je.

Role Střední Evropy znovu na scéně

Jenže se ukazuje – jak nyní již i ČT potvrzuje – že občané České republiky přece jen nechtějí trvale poklonkovat nejen Východu, ale ani Západu. A protože naše země leží na křižovatce cest a právě zde, v tomto našem místě, kde sousedíme nejen s Německem a Rakouskem, ale i Polskem a Slovenskem a vlastně jen o kousek dál ležícím Maďarskem, hledáme své skutečné partnery a autentické spojence. Protože patříme sem, doprostřed Evropy. Nikoliv za oceán.

Mluvme jasně: Geopolitika Západu jako hlavní příčina islámské imigrační vlny

Příbojové vlny migrace do Evropy jsou konkrétním následkem konfliktů mezi světovými velmocemi. Nejde o nahodilost. Není to primárně suchem, není to tajemná historická danost a tedy nejde o proroctví  věštkyně Sibyly, že ke stěhování národů musí dojít zákonitě. A že svět se velmi rychle promíchá. Pozor na tento naivní lidový esoterismus, kterému jsme podlehli.

Jasné stopy vedou k události staré 15 let, tedy k 11. září 2001. Právě toto datum zásadně změnilo svět. Odehrála se událost, která svým významem zcela nesporně předurčila to, co nyní sledujeme v Evropě. Pokud chceme pochopit současné dění v Evropě, nelze pominout příčiny. A vlna migrace zdaleka nekončí, byť se o počtech nových migrantů již nehovoří denně. Pouze došlo k mediálnímu otupení.

Hlavní příčinou migrace není sucho, příčinou jsou války.

Pokud by měl Západ a další země upřímnou dobrou vůli, všichni migranti by do roka a do dne mohli bydlet ve svých domovech. Toto je nutné si uvědomit! Tedy že technologicky jako lidstvo problém absolutně nemáme. Problém je pochopitelně jinde. A připomeňme mj., že Saúdská Arábie je nejen centrem tvrdého radikálního wahábismu, ale má současně i násobně vyšší výdaje na zbrojení, než např. Rusko. Přibližně 200 vs. 65 mld. US dolarů ročně, dle kurzu. A není příliš známé, že již před půlstoletím se Saúdové dohodli s USA, že USA zajistí Saúdům ochranu v regionu a výměnou Saúdové zajistí vše kolem ropy, tedy cenu a množství. Ostatně právě vysoká těžba ropy zajistila realizaci sankcí proti Rusku, tedy pád její ceny a tedy snížení příjmů Ruska (toto měl být hlavní nástroj snahy Západu dostat Rusko ekonomicky, tedy finančně na kolena), jenže právě nyní došlo k ropné dohodě právě mezi Ruskem a Saúdy, což snad naznačuje hlubokou změnu na politické šachovnici? – Ropa zdražuje, Rusko a Saúdská Arábie se dohodly na spolupráci. Cosi podstatného se změnilo. Zřejmě (?) přestaly fungovat dohody mezi USA a Saúdy, takže Saúdové už pochopili, že na USA se nelze spoléhat a místo toho se spojili s Ruskem. Nebo je to pouze divadlo „na oko“?, ani to nevíme. Jasným signálem budou teprve ceny ropy, což nepotěší motoristy. Připomeňme, že cena ropy spadla z pásma 100–110 dolarů za barel až na pouhých 30 dolarů v lednu 2016, nyní osciluje mezi 45 až 50 dolary. Takto levná ropa však nedělá zásadní problém jen ruské, ale též i saúdské ekonomice. Ty výpadky příjmů z prodeje ropy jsou prostě obrovské, vždyť denně se jí vytěží na 100 milionů barelů, a ztráta 50 dolarů na jednom jediném barelu tak pro všechny těžaře světa znamená neuvěřitelných 5 mld. dolarů denně, tedy 150 mld. US dolarů měsíčně. Neuvěřitelná čísla.

Jaký strašný zájem a jak obrovská síla musí jít proti těmto společným ziskům, že se těžaři kartelově nedohodnou napříč politickými zájmy? Což je jejich přirozený zájem? A vše se dělá vždy kvůli penězům? Kvůli ziskům? Jen zájem vyšší, zájem silnější.

A pokud půjdeme dál do historie, tak si jistě vzpomeneme na fotografie v Íránu, kde se dalo před lety mnohem svobodněji dýchat a měli bychom si tedy plně uvědomit, co vše je následkem té stálé geopolitické rivality USA vs. Rusko, kdy to byla právě vláda USA a CIA, která již od léta roku 1979 dodávala zbraně a cvičila afghánské mudžahedíny. Což málokdo ví. A jak jinak, samozřejmě proti Rusku. Až se nakonec opravdu podařilo „SSSR vlákat do afghánské pasti“, a tím vytvořit situaci, kdy „Rusové konečně mají svůj vlastní Vietnam“, jak prohlásil známý poradce USA Brzezinski – How Jimmy Carter and I Started the Mujahideen , česky více třeba zde: Neblahé dědictví invaze do Afghánistánu a nejistá budoucnost.

Na názorech konkrétních lidí ve vedení „těžkých médií“ záleží

Pozitivní změna nemůže začít bez proměny tzv. „těžkých médií“, tedy České televize a rozhlasu. Jiná těžká média zde nejsou, noviny už vliv postupně ztrácejí. Nedojde ke změně, pokud ve vedení těchto médií budou pečlivě vybraní lidé, kteří budou dál pečlivě stranit geopolitice vlády USA a budou se demokraticky tvářit jen na oko, přesně tak, jak jen postačuje, aby mohli ve svých funkcích setrvat dál. Také bychom měli znát jejich jména, jakou mají praxi a kdo je vybral. A také bychom měli nastavit jiná pravidla, aby docházelo mnohem častěji k jejich střídání. Protože nové koště nejen dobře mete, ale nové koště naruší pečlivě vyšlapané cestičky všech politiků a lobbistů. Protože toto jsou naprosto klíčová místa, která určují náš společenský diskurs a tedy i směřování celé společnosti.

Dokladem, že naše média jsou skutečně svobodná, bude i letos úroveň a pestrost veřejnoprávních diskusí o 11. září (15. výročí) a o dva měsíce později o 17. listopadu (již 27 let). Loni se oboje přešlo jen tak. Prostě máme zde o těchto zásadních událostech krásné mediální ticho.

Ohledně 11. září 2001 postupně vycházejí najevo další fakta a většinový názor již i české veřejnosti – navzdory povinné úctě k oficiálnímu výkladu vlády USA – přece jen postupně nachází odvahu alespoň částečně začít vnímat, co vše se změní, když připustíme, že 11. září 2001 byl opravdu klasický inside job, tedy nikoliv útok podivného fanatika z hor jménem Usáma bin Ládin, ale mnohem pravděpodobněji pečlivě promyšlený útok „pod falešnou vlajkou“. 

Naše EGO nedokáže přijmout příliš velkou změnu paradigmatu

Neumíme přijmout jiný výklad událostí kolem 11. září, protože pak se rozpadne naše iluze o tom, že Západ je velké dobro a Východ (zejména Rusko) zase velké Nebezpečí. Protože nejlépe je ovládán ten, kdo o svém ovládání nic netuší.

Viz např. nová zpráva z 7. 9. 2016, New York: Fyzici zpochybňují vyšetřování pádu dvojčat z 11. září.

»Čtveřice fyziků zpochybnila 15 let po teroristických útocích oficiální výsledky vyšetřování pádu budov Světového obchodního střediska (WTC) v New Yorku. Respektovaný časopis Europhysics News Evropské fyzikální společnosti (EPS) otiskl jejich stať, ve které se věnovali pouze technickému rozboru zhroucení mrakodrapů. Poukázali na to, že důkazy ukazují spíš na řízenou demolici než na pád vyvolaný nárazem letadel a následným požárem.«

. . .

 „Politikům se nevěří, 

politikové se kontrolují. 
Věří se v Boha, 
věří se v přírodu, 
věří se v krásu, 
věří se v myšlenku, ideu. 
V politika se nevěří, 
a kdo v něho věří, je idiot!“

Karel Kryl, 1992

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…