Milan Knížák: Co je tvoje, to je moje, a co je moje, do toho ti nic není…

11.01.2018 7:34

Podíval jsem se 9. ledna 2018 na pořad televize Barrandov, kde její generální ředitel Jaromír Soukup uspořádal podpůrnou kampaň pro spolupracovníka StB Bureše alias Andreje Babiše.

Milan Knížák: Co je tvoje, to je moje, a co je moje, do toho ti nic není…
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Knížák

Neschopný, nemotorný a moderátorsky nenadaný Jaromír Soukup prohlašoval, že v jeho televizi si bude dělat co sám chce, že na něho žádné limity neplatí. Ale to se velmi mýlí a ukazuje tak svojí primitivnost a trapný narcismus spojený s exhibicionismem.

Koupím-li si auto, je sice moje, ale chci-li ho používat, musím k tomu získat profesní osvědčení a musím se řídit dopravními předpisy. Pokud tak nečiním, budu z provozu vyloučen a potrestán. Nikdo mně, samozřejmě, nemůže moje auto sebrat, ale v případě nedodržování předpisů se na něho mohu chodit akorát dívat.

Demokracie není anarchie, ale domluva na pravidlech. Dohodnutá pravidla je pak nutné dodržovat a to platí pro všechny ať jsme prostým občanem, předsedou vlády nebo televizním magnátem.

Pan Soukup má pocit, že je skvělý moderátor a obsadil svojí televizi především sám sebou. Instinkty Jaromíra Soukupa, Kauzy Jaromíra Soukupa, Duel Jaromíra Soukupa, Aréna Jaromíra Soukupa, Týden s prezidentem Jaromíra Soukupa a dokonce Silvestr Jaromíra Soukupa.

Samožer Jaromír Soukup si myslí, že ovládne náš mediální prostor, proto také nadbíhá designovanému předsedovi vlády a i možnému novému prezidentovi. Je to obraz toho, jak hluboko naše společnost klesá. Stydím se čím dál víc.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

15:22 Jiří Weigl: Tatínkovo výročí

Letos v pátek 12. dubna by bylo mému otci 100 let. Zemřel velmi mladý v roce 1963, bylo mu 39 roků. …