Milan Knížák: Jsme ve válce

19.10.2020 9:20

Celá naše politická scéna zklamala. Přitom je cítit, jak by všichni rádi na pandemii vydělali, tzn. získali hlasy. Jak vládní, tak opoziční politické garnitury jsou zmatené, nedůrazné a nedávají lidem naději. Nejhorší jsou naše „vrcholy“, předseda vlády a prezident.

Milan Knížák: Jsme ve válce
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Knížák

Babiš se schovává a když vyleze z úkrytu, jen blábolí, ostatně jako obvykle. Musím zopakovat, že nemohu pochopit, jak může tento nevzdělaný a vulgární člověk získat důvěru třetiny voličů.

Podobně je to se Zemanem, který bezohledně zurážel polovinu národa a když viděl, jak se lidé bouří, snažil se přednést tatíčkovský projev, který byl skrz naskrz falešný.

Politiky, kteří straší národ opakovaným prohlášením, že jsme ve válce, bych pohnal k soudu za vyvolávání poplašných zpráv. Místo, aby do obyvatel vlévali víru, statečnost a hrdost, dávají najevo, že bychom měli držet hubu a krok a řídit se jejich zmatenými příkazy. Zapomínají, že jsme stále ještě demokratickým státem.

Jediný, kdo si dovolil otevřeně poukázat na licoměrnost politiků a lichost jejich argumentů, je president ve výslužbě Václav Klaus.

Je třeba, aby si lidé uvědomili, že státní úředníci jsou našimi zaměstnanci, spravují naše peníze. Vláda žádné peníze nemá.

Babiš a Schillerová neoperují vlastními penězi, ale rozdělují nám naše peníze. Babiš na tom ještě vydělává, alespoň podle médií. Jeho jmění se během koronavirové krize údajně zvětšilo o 4 miliardy. Bylo by zajímavé zjistit, odkud a za co tyto peníze připlavaly.

Absurdní je několik set miliardový dluh, tzn. obrovské zatížení do budoucnosti a přitom se vlastně pořádně neví k čemu tyto peníze budou využity. Kdyby opravdu došlo k nějakému společenskému kolapsu, budeme si půjčovat bilióny? A kdo nám je půjčí?

Blaničtí rytíři?

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…