Milan Knížák: Představa prezidenta, který neumí česky a plete si slova hymny je bizarní

16.01.2013 13:30

Poprvé po roce 1989 jsem se nezúčastnil voleb. Nenašel jsem mezi prezidentskými kandidáty nikoho, komu bych chtěl dát svůj hlas, ale sledoval jsem prezidentské klání.

Milan Knížák: Představa prezidenta, který neumí česky a plete si slova hymny je bizarní
Foto: Kateřina Bouda Kašparová
Popisek: Milan Knížák

Už před samotnou volbou bylo jasné, že mediální masáž posledních týdnů vynese do čela Schwarzenberga jako Zemanova konkurenta, takže mne výsledky prvního volebního kola nepřekvapily. Jen se divím, že těm intelektuálům, kteří podporovali občana Schwarzenberga nevadí, že jejich kandidát neumí česky i když absolvoval českou školu, v emigraci se zdržoval ve Vídni, kde o češtinu není ani trochu nouze a již přes 20 let působí v Čechách.

Karel Schwarzenberg je inteligentní člověk a nepochybně patří mezi politickou elitu, ale představa, že Česká republika bude mít prezidenta, který neumí pořádně česky a dokonce si plete slova v národní hymně, jak nám předvedl ve svém euforickém projevu v Arše, mě připadá hodně bizarní.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Milan Knížák

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

15:49 Ladislav Jakl: Evropská unie - léčba otevřených ran solí

Denní glosa Ladislava Jakla