Milan Knížák: Pro lež není omluva

08.04.2022 7:34 | Komentář

Je válka. Je samozřejmé, že k nám přichází tisíce uprchlíků a že je bezproblémově přijímáme a poskytujeme jim pomoc. To je naprosto v pořádku.

Milan Knížák: Pro lež není omluva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Milan Knížák

Problémem je (a to se děje při každém společenském otřesu), že jako první se mobilizují kriminální a semikriminální živly. Podvodníci, podrazáci, chytrolíni, zloději atd. Tahle armáda nastupuje nejdříve, stačí se podívat do historie.

Děje se tak všude. V našem případě jak na ukrajinské, tak na české straně. Problémem je, že se o tom veřejně nemluví a zdá se, že záměrně. Připomíná to pozitivní diskriminaci, kdy se některé, například profesní, požadavky nemusí naplňovat, kdy se některé jevy záměrně přehlíží.

Spravedlnost je krásné slovo, ale lepší je, když se ji podaří vnést do života společnosti. Jsem naprosto srozuměn s tím, že budeme mít půl milionu dočasných přistěhovalců, ale pokud jsou mezi nimi lidé, kteří se chovají negativně, je třeba použít stejná kritéria jako vůči většinové populaci.

Skrývat pravdu znamená lhát. To by si měla naše vláda i naše média uvědomit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…