Milan Rokytka: Americký režisér rozčílil Schwarzenbergovu "uměleckou frontu"

06.07.2013 13:21

Novináře z bakalovských a babišovských miliardářských stájí kopajících za zdegenerovanou šlechtu, neonacisty z Bilderberg Group a podobné "elitáře", pořádně nadzvedl ze židlí svobodný umělec světového věhlasu i formátu, držitel mnoha různých filmařských ocenění, režisér Oliver Stone.

Milan Rokytka: Americký režisér rozčílil Schwarzenbergovu "uměleckou frontu"
Foto: Hans Štembera
Popisek: Karel Schwarzenberg

"Svět je nevyvážený, Americe se nikdo nepostaví, proto potřebujeme silné Rusko, silnou Čínu, silný Írán. Obama není řešení, Spojené státy se zničí samy. Kdo vám poradil, abyste vstoupili do NATO, co z toho máte? Vojáky v Afgánistánu, to je tedy výhra,“ vysmál se například s chutí a od srdce korporátním psavcům i jejich zmanipulovanému ubývajícímu čtenářstvu. A dodal: "Co vy jste kdysi zažívali ze strany sovětského tisku, není vůbec nic proti propagandě, jaká se děje ve Spojených státech!"
 
Když byl znepokojenou moderátorkou upozorněn, že se tisková konference náhle chýlí ke konci a slovo by měla dostat také mediální protistrana, usmál se  a pronesl s klidem: „Nic jí nevěřte. Teď tady mluvím já a chci to dopovědět.“
 
Jak přibývalo závažných faktů o současné Americe a světě, natřískaný sál se začal zvolna vyprazdňovat.  „Prý máte problém s otázkami českých novinářů?,“ nadhodila pak jedna z redaktorek hlavního proudu, přezdívaných presstitutky.
 
„A to jste slyšela kde?“ kontroval Stone. Přidrzlá odpověď, že zdroj si přeje zůstat v utajení vyvolala jen další smích znalce světového dění: „Tajný? Ve světě, kde jsme všichni sledováni? Podívejte se na Snowdena!“ a nadechl se k dalšímu tématu, nepříjemnému zkorumpovanému zahraničnímu tisku vydávanému v ČR.
 
"Je pro mě hrdina, protože zveřejnil tajemství, která by nás měla zajímat všechny," uvedl, že o něco podobného se snažil i ve svém desetihodinovém dokumentu Nevyřčené dějiny Spojených států, který je kritickým pohledem na USA jako velmoc sledující napříč nejrůznějšími dějinnými situacemi – od 2. světové války po současnost – vlastní dobyvačné a ziskuchtivé cíle. Karlovarský festival ze snímku promítá jen dva díly: věnované atomové bombě a zabývající se přístupem prezidentů Bushe a Obamy k válce proti terorismu.
 
Tou dobou už však laureáta Křišťálového glóbu v karlovarském sále  téměř nikdo  z "hlídacích psů demokracie" neposlouchal, neboť na pravdu nejsou zvědaví a hlavně za její psaní nejsou placení. Odešel proto raději mezi lidi do stanového městečka. Tam mu bylo lépe. 
 
Vyšlo na tydenikobcanskepravo.cz
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Názory, ParlamentniListy.cz

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

13:04 Zbyněk Fiala: Úroky dolů, a koruna drží

Snižování základní úrokové sazby na 5,25 procenta nás sice drží daleko od cílových 2 – 3 procent, al…