Milan Šarapatka: Novináři bez skrupulí, aneb lidské hyeny

15.11.2018 18:12

Novináři Slonková a Kubík hrubě zneužili duševně nemocného člověka, aby získali další kompro na premiéra Babiše. Takovým jako jsou oni se mezi slušným lidem říká lidské hyeny.

Milan Šarapatka: Novináři bez skrupulí, aneb lidské hyeny
Foto: archiv M. Šarapatka
Popisek: Ing. Mgr. Milan Šarapatka, Ph.D.

Nechci zde vystupovat s žádnými vlastními názory na téma kauzy Čapího hnízda. Bylo o ní již mnoho napsáno  jinými, fundovanějšími a o vině či nevině stíhaných rozhodne určitě soud. Mám ale s manipulačními a nefér metodami našich novinářů vlastní zkušenosti. Stačí si proto přečíst přepis rozhovoru s Andrejem Babišem mladším, aby bylo zřejmé, že oba rádoby novináři, Slonková s Kubíkem, pokládají mladému Babišovi zavádějící a manipulativní otázky. Babiš mladší jim evidentně nic povídat nechce, proto ho musejí k žádoucím odpovědím prostě dotlačit. Normální sprostota i v případě člověka, který má schopnost se bránit. V případě duševně nemocného je to ale jednání skutečných lidských hyen. Nehledě na to, že nejspíš ani neměli od osob na záznamu souhlas k jejich natáčení. Podle nevalné kvality jde o skrytý záznam. Není to náhodou trestné podle českých nebo i švýcarských zákonů?

Neméně podivuhodná byla také spontánní reakce všech opozičních partají, kdy po zveřejnění rozhovoru s Babišem ml. bleskurychle vyhlásili jejich představitelé „jako jeden muž“, že budou požadovat vyslovení nedůvěry Babišově vládě. Že by o špinavé akci Slonkové s Kubíkem ve Švýcarsku věděli třeba od někoho předem? A byli na ni tedy již předem připraveni a domluveni?

A stejně „připraveně“ na mě dnes před Sněmovnou působila oplakátovaná klaka (asi pěti nebo šesti profi demonstrantů), kteří na počkání každému vykládali , že vláda už co nevidět padne….

No, zatím se tak nestalo. Uvidíme.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

16:14 Jiří Paroubek: I. čtvrtletí - růst čínské ekonomiky o 5,3 %

Světové agentury, vč. např. Bloombergu, zveřejnily počátkem týdne čísla převzatá od čínského statist…