Mira Třebická: Jak podrazit svého premiéra

23.10.2020 20:08

Když už jako občan České republiky pominu tu skutečnost, že ministr zdravotnictví se po večerech pohybuje s předsedou poslaneckého klubu hnutí ANO bez roušky, ať už v zavřené hospodě nebo v otevřené kapitule, do které se dostává přes zavřenou hospodu, možná sklepem, tak jako mediální expert nemohu opominout roli všech mediálních poradců, PR expertů, expertů na komunikaci, expertů na krizovou komunikaci nebo mediálních mágů, kteří se okolo obou pánů zhusta pohybují.

Mira Třebická: Jak podrazit svého premiéra
Foto: Hns
Popisek: Roman Prymula a Jaroslav Faltýnek, ilustrační koláž

Nejsem tudíž schopna ze své pozice pochopit, co dělaly zmíněné skupiny, které mají za úkol budovat mediální obraz jak ministra zdravotnictví, tak prvního místopředsedy hnutí ANO. Tak jako novináři mají své zdroje v jakékoli oblasti, tudíž i na ministerstvu zdravotnictví či v hnutí ANO, tak i lidé zodpovídající za komunikaci svých nadřízených mají své zdroje mezi novináři. Vazby mezi nimi jsou silné, přátelské a především utajené.

A z tohoto důvodu se ptám - co dělali tito lidé právě v této chvíli? Jak je možné, že nedostali předem echo o tom, že v Blesku dnes vyjde článek dehonestující jejich šéfy Prymulu a Faltýnka, aby je mohli na nastalou situaci připravit? Jak je možné, že tito experti nechali okamžitě ráno reagovat Jaroslava Faltýnka, takzvaně co na srdci, to na jazyku - že byl v hospodě, a že se omlouvá, a jak je možné, že po dalších x hodinách nechali reagovat Romana Prymulu, že v hospodě nebyl, že jí jenom procházel, a to pouze zvenčí. Proč, proboha, nedoladili noty? Jednalo se o klasickou krizovou komunikaci a času na to měli dost!

Uvědomují si vůbec tito "komunikační experti", co způsobili? Nejenže neochránili své nadřízené, což je jejich práce, za kterou jsou placeni, navíc ještě svou nekompetentností potažmo podrazili svého premiéra. Takže jestli by měl někdo v tuto chvíli především na své pozice rezignovat, tak jsou to právě tito diletanti, kteří se považují za profesionály!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

13:57 Zbyněk Fiala: Benzinová auta ochromila nadvýroba

Čínský automobilový průmysl narazil na odbytovou bariéru spalovacích motorů. V největších čínských m…