Mira Třebická: Obrovské zklamání z nového generálního ředitele České televize

11.10.2023 11:24 | Komentář

Jedná se o případ Marka Wollnera. Doufala jsem totiž, že Jan Souček, vystudovaný právník, se po seznámení s materiály komise, která se údajnému bossingu a sexuálnímu obtěžování bývalého šéfa pořadu Reportéři ČT věnovala, uvede věci na pravou míru a anonymům z vyšetřovací zprávy nedá zelenou, ba právě naopak, že anonymy odkáže tam, kam patří.

Mira Třebická: Obrovské zklamání z nového generálního ředitele České televize
Foto: Karel Šebesta
Popisek: Budova ČT na Kavčích Horách

Doufala jsem, že vystudovaný právník vezme v potaz šetření Policie ČR, která konstatovala, že žádný trestný čin se v tomto případě nestal, ba ani přestupek! Jan Souček ve svém vyjádření doslova řekl, že interní komise konstatovala, že k takovým situacím s nejvyšší mírou pravděpodobnosti došlo! Bývalé vedení s Petrem Dvořákem a Zdeňkem Šámalem se ze všech sil snažilo ve svých funkcích udržet a Marka Wollnera doslova předhodilo.

Sice se v ČT před složitou dobou volby prezidenta a generálního ředitele ČT Dvořákovi ani Šámalovi udržet nepodařilo, nicméně pracovní kariéra dotyčného, na udání „perspektivní“ pracovnice Markéty Dobiášové (její další pracovní setrvání kdekoli mluví za vše) a Nory Fridrichové (její pověst v České televizi je známá), skončila v troskách. A všichni anonymové si z této situace mohou vzít příklad.

Anketa

Hrozí Evropě akutní nebezpečí islámského terorismu?

97%
hlasovalo: 29497 lidí

Nelíbí se ti někdo, máš proti někomu něco, chceš se zbavit konkurence? Anonymně ho udej za sexuální obtěžování. Že policie vyšetřila, že k ničemu takovému nedošlo, nikoho nezajímá, protože nové vedení České televize s právním vzděláním(!) si myslí, na základě anonymních udání, že s nejvyšší mírou pravděpodobnosti došlo! Šílená doba.

Marka Wollnera znám od roku 2003, kdy jsem pracovala v tiskovém oddělení Pražského hradu za prezidentování Václava Klause, poté ve stejné profesi na Generálním štábu Armády České republiky a Ministerstvu obrany. Vždy ho doprovázela pověst profesionála, nikdy ne sexuálního loudila.

Novému generálnímu řediteli České televize Janu Součkovi přeji, aby se nedožil situace, kdy ho některý z anonymů obviní z koukání pod sukně nebo koukání pod kalhoty. A jiná komise se rozhodne na základě oněch anonymních udání, že to tak mohlo být. Tato dehonestace je totiž v této době nejjednodušší, a jak vidno, není proti ní obrany.

Marku Wollnerovi přeji, aby měl dost sil v boji s tímto bezprávím, přeji mu, aby se nedal, aby proti této šílenosti bojoval. Aby přestal bránit kolegy, případně kolegyně, kteří mu toto bezpráví způsobili, aby odkryl vše, co mělo zůstat skryto, aby své rodině dopřál pocit vítězství za to, co si musela protrpět.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…