Mira Třebická: Pomůže nám Svatý Otec dostat se z fialového absurdistánu?

12.06.2022 14:37 | Komentář

V rámci celoživotního vzdělávání jsem kdysi pracovala jako terapeutka v psychiatrické léčebně. A v poslední době mám neustále nutkavou potřebu srovnávat své bývalé pacienty s ministry Fialovy vlády. Proč? Uvedu pár příkladů.

Mira Třebická: Pomůže nám Svatý Otec dostat se z fialového absurdistánu?
Foto: Hana Brožková
Popisek: Prezident republiky Miloš Zeman jmenoval na zámku v Lánech novou vládu v čele s Petrem Fialou

Čistá a hrubá mzda.
Každý svéprávný člověk ví, jaký je rozdíl mezi čistou a hrubou mzdou. Ne tak naši ministři.

Kravka a sušení výkalů.
V rámci energetické krize doporučuje náš Marián pořídit si kravku, její výkaly usušit a sušenými výkaly od kravky si zatopit. I v pohádce Mrazík dochází dědečkovi Mrazíčkovi, že Nastěnce je zima, a dá jí svůj kožich a své rukavice. Ne tak naše vláda, ta nám v lepším případě dá jenom ty výkaly. Dochází naší vládě, že by pro nás, české občany, mohla konečně začít něco dělat? A když na to nemá, tak nechat vládnout někoho, kdo to umí?

Naše elektřina za pár šupů do Německa. Naše elektřina z Německa za draho.

A mohla bych pokračovat dál. Ale abych jenom nehaněla, musím pochválit našeho premiéra za návštěvu Svatého Otce ve Vatikánu. Když je nouze nejvyšší, pomoc svatých nejbližší. A se Svatým Otcem se začal modlit: Pane Bože, dej, aby moji ministři a ministryně dostali rozum, Pane Bože, poraď, co uděláme s energetickou krizí, nemáme přeci tolik kraviček. Pane Bože, dej, abychom si mohli naši českou elektřinu nechat u nás v republice, Pane Bože, prosím, prosím, ať Markét odjede na stáž jako Farský, Pane Bože, dej mi signál, že se na nás ne...

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zbyněk Fiala: Od čeho utíká komisař Síkela?

15:16 Zbyněk Fiala: Od čeho utíká komisař Síkela?

Český ministr průmyslu ještě evropským komisařem není, ale jestli přenese na evropskou úroveň, to, c…