Mirko Raduševič: Polský ministr vnitra k Barceloně - Evropo, probuď se… Zavři dveře!

18.08.2017 16:40

S apelem zejména vůči EU přišel včera v televizi TVP Info polský ministr vnitra Mariusz Błaszczak. Podobný vzkaz měl již před měsícem a agentury jej přenášely pod titulkem „Zavřeme uprchlíkům dveře“.

Mirko Raduševič: Polský ministr vnitra k Barceloně - Evropo, probuď se… Zavři dveře!
Foto: archiv serveru literarky.cz
Popisek: Polský ministr obrany Mariusz Błaszczak

Systém přemisťování uprchlíků je špatný. Je to velice nebezpečné. Evropa by se měla probudit. Musíme vyvodit závěry z tragických událostí, a když nevyvodíme závěry, uslyšíme o další tragické události, která se odehrála v Barceloně,“ – řekl Mariusz Błaszczak v rozhovoru ve zprávách polské televize. K tomu dodal, že naštěstí Polsko nemá muslimské komunity - enklávy, které jsou přirozenými podmínkami pro islámské teroristy.

Podle jeho názoru „systém přesídlení uprchlíků je mechanismem, který vybídne miliony lidí, aby přišli do Evropy, a to skončí tragicky. Je zde střet civilizací. Musí to být řečeno narovinu a jde o problém celé Evropy“.

Polský ministr zdůraznil, že „neexistují účinné prostředky proti chování teroristů, kteří jsou ochotní obětovat svůj život, aby zničili život jiným. Jedinou možností je, aby Evropa zavřela dveře. Polsko si hlídá své vnější hranice a přes pokusy přinutit ji přes migranty a politický tlak, tak pohraniční stráže plní své povinnosti a zabezpečují naše hranice.“

To, že EU není schopná si poradit s teroristy, uvedl příklad ze španělské pláže, kam dorazil člun s utečenci a policie nedokázala prověřit jejich identitu.

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

15:49 Dominik Rusinko: Spotřebitelská nálada na vzestupu

Dubnové výsledky konjukturálních průzkumu ukazují na pokračující oživení tuzemské ekonomiky. Souhrnn…