Mirko Raduševič: Řecký ministr vnitra prohlásil, že volby budou v září nebo říjnu

16.07.2015 21:19

Nikos Voutsis, řecký ministr vnitra dnes dopoledne v rozhlasové stanici Kokkino uvedl možnost blízkých mimořádných voleb.

Mirko Raduševič: Řecký ministr vnitra prohlásil, že volby budou v září nebo říjnu
Foto: Redakce
Popisek: Řecká vlajka

„Jestliže se neuskuteční v září, budou se konat v říjnu, Důvodem je prověrka nejen vedení státu SYRIZOU, ale také vývoje v daleko širších souvislostech," řekl Nikos Voutsis, který je mimo jiné vysoce postaveným představitelem SYRIZY.

Na otázku, co bude hlavním heslem voleb, odpověděl, že se jedná o mandát pro SYRIZU. Ten by podle něj měl vyjadřovat „program, který by obsahoval účinnou protiakci v reakci na nikoliv fair okolnosti, například vůči zemědělcům. Samozřejmě to bude boj proti daňovým únikům a oligarchům. Dále osvobození od daně."

Rozhodnutí o případných změnách v řecké vládě má padnout do 22.července. Dodal, že nečinnost v takovém případě je ku škodě věci a že premiér Alexis Tsipras bude tímto reagovat na hlasování ministrů, kteří byli proti dohodě. Dále uvedl, že vláda byla blízko složení svého mandátu ve středu večer, kdy se v parlamentu hlasovalo o opatřeních dojednaných v Bruselu.

Vyšlo v rámci mediální spolupráce s Literárními novinami

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

12:26 Václav Hošek: Příležitosti se meze nekladou

Chtěl bych se dožít toho, až naše silnice budou brázdit jen elektrické vozy. Jak říkají pirátští pos…